Eπίθεση σε γηροκομείο στη Μονπελιέ

Ένοπλος άνδρας εισέβαλε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε γηροκομείο για μοναχούς στην ύπαιθρο 10 χλμ βόρεια από το Μονπελιέ της Γαλλίας, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε και να σκότωσε μία γυναίκα.

«Μια γυναίκα που κατοικούσε στο κτίριο δολοφονήθηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει το κτίριο, και οι 60 κάτοικοί του είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους», είπε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η έρευνα του χώρου είχε ολοκληρωθεί.

Στον οίκο διαμένουν συνταξιούχοι ιεραπόστολοι που είχαν εξασκήσει το λειτούργημά τους στην Αφρική, καθώς και μερικές μοναχές.

«Τίποτα σ' αυτό το στάδιο δεν φαίνεται να δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», είπε άλλη πηγή.

Μία θυρωρός την οποία ο δράστης έδεσε και φίμωσε, κατάφερε να αποδράσει από τον οίκο στο Μονφεριέ-σουρ-Λε και να καλέσει την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει το κτήριο. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο ένοπλος φορά μία μπλούζα με κουκούλα και κρατά πιστόλι.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη, ενώ αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του.





Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!