ΠτΔ: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης

Νέο μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, διαμηνύοντας σε κάθε τόνο, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών, στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι τα σύνορα της Ελλάδος και κατ’ επέκταση της Ε.Ε., ορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία δεν επιδέχεται καμίας μεταβολής.

«Στα εθνικά δίκαια και στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν υποχωρήσεις, παραχωρήσεις ή διαπραγματεύσεις» συνέχισε στο ίδιο ύφος.

Αναφερόμενος σ’ όσους κάνουν λόγο για τουρκικές αξιώσεις εσωτερικής κατανάλωσης και αστεϊσμού, υπενθύμισε ότι «πολλά πράγματα ξεκινούν με τη μορφή της κωμωδίας, αλλά καταλήγουν στην τραγωδία» και κατέστησε σαφές ότι «τα εθνικά μας δίκαια και δίκαια της ίδιας της ΕΕ, δεν πρόκειται ποτέ να τα βάλουμε στη ζυγαριά του αστεϊσμού».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι, η Ελλάδα όχι μόνον επιδιώκει τη φιλία με την Τουρκία, αλλά αποτελεί και την «πόρτα και το παράθυρο» της ίδιας προς τη Δύση και την Ε.Ε.

naftemporiki.gr

  

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!