Κυπριακό: Αποκαλύψεις Ακιντζί, στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης

Σε αποκαλύψεις για τα όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη διακυβέρνηση του ομοσπονδιακού κράτους σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ενώ στην Αθήνα φθάνει εντός των ημερών ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, συμφωνήθηκε οι υπουργοί να είναι επτά Ελληνοκύπριοι και τέσσερις Τουρκοκύπριοι και μαζί με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο να είναι οκτώ προς πέντε.

Πρόεδρος και αντιπρόεδρος δεν θα έχουν ψήφο, αλλά θα χρειάζεται η ψήφος και ενός Τουρκοκύπριου για κάθε απόφαση.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι τα θέματα ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής και άμυνας θα τα αποφασίζουν από κοινού ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος και ότι οι αποφάσεις της Βουλής θα υπογράφονται από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο.

Για την εκ περιτροπής προεδρία εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει, λέγοντας ότι διαβλέπει κατανόηση.

Στην Αθήνα εντός της επόμενης εβδομάδας ο Ν. Αναστασιάδης

Στην Αθήνα θα βρεθεί εξάλλου αυτήν εβδομάδα ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η ακριβής ημέρα θα καθοριστεί έπειτα από συνεννόηση του κ. Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δοθέντος ότι την Τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στόχος του προέδρου Αναστασιάδη είναι, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, να έρθει σε επαφή και να ενημερώσει τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, στο Μοντ Πελεράν σημειώθηκε «πρόοδος, αλλά όχι κατάληξη σε συμφωνία επί των κριτηρίων του εδαφικού, γι αυτό και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στην Ελβετία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!