Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενάντια στους πλειστηριασμούς

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενάντια στους πλειστηριασμούς


Σημαντικό βήμα για τον αγώνα του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας αποτελεί η υιοθέτηση των αιτημάτων του όχι μόνο από όλο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα αλλά και φορείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Στην κατεύθυνση αυτή κατατέθηκε από το δημοτικό σύμβουλο της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" Ηλία Σμήλιο πρόταση συζήτησης και έκδοσης ψηφίσματος  από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 του Οκτώβρη.

Κατά τη συζήτηση, ο δημοτ. σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ", ως εισηγητής του θέματος αλλά και μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών και του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης που παραβρέθηκαν κατέθεσαν τις προτάσεις και παρουσίασαν τον αγώνα του κινήματος, καταθέτοντας και σχετικό ψήφισμα στη βάση των θέσεών του κινήματος (βλ. http://anipakoi.blogspot.gr/2016/10/blog-post_23.html ).

Από την πλευρά τους ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η παράταξή του τοποθετήθηκαν ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας όταν αυτή αφορά τα λαϊκά στρώματα, αρνούμενοι όμως να δεχτούν τα συνολικά αιτήματα του κινήματος (όπως εκφράζονταν στο προτεινόμενο ψήφισμα) και τη συμπαράταξη με το κίνημα. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε παραπέρα ότι ο Δήμος δεν θα προχωρήσει σε καμιά κατάσχεση κατοικίας για χρέη προς αυτόν και ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο ζήτημα των πλειστηριασμών, κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης τάσσεται κατά των πλειστηριασμών της πρώτης λαϊκής κατοικίας. Καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει θεσμικά (νομοθετική ρύθμιση), σύμφωνα με τις προεκλογικές της υποσχέσεις την πρώτη λαϊκή κατοικία"

το οποίο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε για άλλη μια φορά η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑστο Δήμο μας, η οποία υπερασπίστηκε πλήρως την κυβερνητική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι δεν βγαίνουν σε πλειστηριασμό λαϊκές κατοικίες και περιουσία, ρίχνοντας λάσπη στο κίνημα και αναπαράγοντας γενικά το γκεμπελικό non paper της άθλιας προπαγάνδας κυβέρνησης και τραπεζών. Και μετά από όλα αυτά βρήκαν "καταφύγιο" στο γενικόλογο ψήφισμα που προτάθηκε από τη δημοτική αρχή, πιστοί πάντα στο "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ"...

Μελανό σημείο στην όλη διαδικασία, που προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, αλλά και τους πολίτες που παρευρίσκονταν σε αυτό, αποτέλεσε η στάση του δημοτικού συμβούλου "Λαϊκής Συσπέιρωσης" Γ. Νοτάκη. Σ' ένα δήμο που μαστίζεται από την φτώχεια, την ανεργία, τα λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις,  το ζήτημα των πλειστηριασμών λόγω των δυσβάσταχτων χρεών σε τράπεζες και κράτος απαιτεί την μέγιστη δυνατή συσπέιρωση δυνάμεων και την κοινή δράση κοινωνικών και πολιτικών συλλογικότητων. Αντίθετα ο κ. Νοτάκης, ο οποίος ενώ παραβρέθηκε στη συζήτηση όλων των θεμάτων του Συμβουλίου, με επιδεικτικό και απαξιωτικό τρόπο αποχώρησε από την αίθουσα όταν ξεκίνησε η συζήτηση του ζητήματος των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και πήρε τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" για να θέσει το ζήτημα προς συζήτηση και ψηφοφορία. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός. Δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ είναι δυστυχώς απούσες από το κίνημα που καθημερινά αναπτύσσεται στην Θεσσαλονίκη και σε κάθε γωνιά της χώρας για την έμπρακτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ενώ εκατοντάδες πολίτες κάθε Τετάρτη δίνουν την μάχη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ακυρώνοντας πλειστηριασμούς, κάποιοι επιλέγουν για άλλη μια φορά τον δρόμο της περιχαράκωσης. Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς αυτή την στιγμή έχει αναδειχθεί σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα, έχει σπάσει το κλίμα της απογοήτευσης και της αγωνιστικής υποχώρησης δημιουργώντας όρους συνολικότερης έκφρασης της λαϊκής οργής για την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Οι δήμοι και οι γειτονιές μπορεί να έχουν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του κινήματος και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης δεν ήταν κενή περιεχομένου. Σε αυτήν την συγκυρία λοιπόν, δεν χωρούν συμμετοχές στις κινηματικές δράσεις δια αντιπροσώπων ή αλλαγές της τοποθεσίας μιας συγκέντρωσης από τα Δικαστήρια σε μια κάποια εφορία, μακριά από το σημείο που απαιτούν οι συνθήκες, μακριά από εκεί που επιτυγχάνονται (μικρές έστω) νίκες για το λαϊκό κίνημα. 

Η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του κ. Νοτάκη στην πράξη βοηθά την στάση των παρατάξεων της δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ και η προκλητική αποχώρηση από την συζήτηση δεν είναι προσβλητική προς την "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" αλλά προς τους πολίτες του δήμου που ασφυκτιούν από τα βάρη των χρεών, της φτώχειας και της ανεργίας. 



Η "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" καλεί τους πολίτες των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, στον δρόμο του αγώνα. Κάθε Τετάρτη, 3.30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αλλά και στις γειτονιές της πόλης μας, μαζί με εργατικές και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες και το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ τους, σε μαχητικό ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία στη φτώχεια και την εξαθλίωση!



ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ, ΣΤΗ ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!