Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Απολύσεις και στο Δημόσιο απαιτούν οι δανειστές!

Μια δέσμη  έξι μέτρων για τη μείωση του προσωπικού του δημόσιου τομέα έχουν θέσει  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά»!  Μάλιστα  απαιτούν απολύσεις διαρκείας, αλλά και να κλείσουν φορείς -φαντάσματα του Δημοσίου.

Το ζήτημα  των απολύσεων είναι το πρώτο  που θέτουν σε ένα πακέτο έξι μέτρων που έριξαν οι θεσμοί   στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την  αξιολόγηση. Οι δανειστές στοχεύουν απευθείας στον δημόσιο τομέα, υποστηρίζοντας ότι έμεινε αλώβητος στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ετσι, ζητούν:  Να φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες οι επίορκοι υπάλληλοι, να απομακρύνονται από την υπηρεσία τους οι υπάλληλοι που αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχόμενες φορές, να εξαλειφθούν τα ειδικά μισθολόγια, να μην υπάρξει η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις και να μπει άμεσα «λουκέτο» σε φορείς – φαντάσματα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το «μένος» της τρόικας για το Δημόσιο στην Ελλάδα δεν είναι  νεόκοπο, καθώς από τα 2014 ο τότε επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν είχε ζητήσει την απόλυση όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν αποδίδουν.     


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας