Δρόσος: "Στη δικαιοσύνη αυτές οι περιθωριακές μειονότητες"

Επιστολή στον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Ελβεντίν Μπέγκιτς, απέστειλε ο Γιάννης Δρόσος. Ο πρόεδρος της Π.Δ.Ε./Ε.Π.Ο. εξέφρασε τη λύπη του για την "απαράδεκτη ανάρτηση πανό με αηδιαστικό και φασιστικό περιεχόμενο", στο πλαίσιο του αγώνα Ελλάδα - Βοσνία, υποστηρίζοντας ότι "οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης".

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριο Ελβεντίν Μπέγκιτς

Πρόεδρο

Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Αθήνα, 14/11/2016

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Με την ιδιότητα του Προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και προσωπικώς, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω την μεγάλη μου λύπη για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με αηδιαστικό και φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία και όλοι μας θα πράξουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων. Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας σας γι αυτήν την μισαλλόδοξη ενέργεια.΅

Με εκτίμηση

Γιάννης Δρόσος

Πρόεδρος Π.Δ.Ε./Ε.Π.Ο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τσέτνικ και σημαίες της Μεγάλης Ελλάδας στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Μπαζντάρεβιτς: "Ευνοϊκή διαιτησία προς την Ελλάδα"
Το "this is football" των Ελλήνων διεθνών
Συγγνώμη από ΕΠΟ στους Βόσνιους για το φασιστικό πανό
Τι λαός είμαστε...
Οι ιστοσελίδες της Βοσνίας για το ματς με την Ελλάδα
"Οι Έλληνες απολογούνται στους Βόσνιους για τον αγώνα-ντροπή στην Αθήνα"
Προκλήθηκαν οι Βόσνιοι με σημαίες και αναφορά στην σφαγή της Σρεμπρένιτσα
Λύτρωση με γκολάρα του Τζαβέλλα, 1-1 η Εθνική με την Βοσνία

Photo Credits: Action Images


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!