Τι ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Αχτσιόγλου

Οι υπουργοί ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και τέθηκαν οι στόχοι της ελληνικής πλευράς με γνώμονα τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Νωρίτερα, η Έφη Αχτσιόγλου βρέθηκε στη Βουλή όπου ενημέρωσε τους βουλευτές της επιτροπής παραγωγής και ελέγχου κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά θέματα που θα συζητηθούν με τους θεσμούς. 

¨Η διαπραγμάτευση δεν είναι απλή, αλλά σύνθετη¨, φέρεται να τόνισε η υπουργός Εργασίας προς τους βουλευτές αναφέροντας ότι τα δυο όπλα που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση είναι το πόρισμα της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που υπάρχει στα εργασιακά.

Αυτό που φέρεται να επεσήμαναν οι βουλευτές είναι πως το σημαντικό για την οικονομία είναι να υπάρξει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. ¨Πως θα γίνουν οι συλλογικές συμβάσεις; Μεταξύ εργοδοτών και ανέργων; Δεν πρέπει η διαπραγμάτευση να είναι πουκάμισο αδειανό. Είναι κυρίαρχο το ζήτημα της ανάπτυξης¨, φέρεται να τόνισαν προς την υπουργό.

Άλλο ζήτημα που τέθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  είναι τα αντίμετρα για το ΕΚΑΣ. "Έχουμε αργήσει" φέρεται να επεσήμαναν στην υπουργό Εργασίας υπογραμμίζοντας πως "σε λίγο θα έρθει η δεύτερη φουρνιά αυτών που χάνουν το ΕΚΑΣ και κάτι πρέπει να γίνει" . Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Αχτσιόγλου, δεσμεύτηκε ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία και πως μέσα στο Δεκέμβριο θα  υπάρξουν εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν και νέες συναντήσεις της υπουργού Εργασίας με τους βουλευτές.

Φωτό: sooc.gr


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!