Τέλος εποχής για το Σαρκοζί: Καλή τύχη Γαλλία. Θα ψηφίσω τον Φιγιόν

"Λέω σε όλους τους υποστηρικτές μου πως είμαι στενοχωρημένος για τη Γαλλία και για τους ίδιους και τους ευχαριστώ για τη στήριξη" είπε στη συνέχεια συνεχάρη τους δύο διεκδικητές του χρίσματος, Ζιπέ και Φιγιόν που προκρίθηκαν στο β' γύρο. Όπως είπε οι ψηφοφόροι του είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο β' γύρο και πρόσθεσε: "Θα ήθελα να τους ζητήσω παρόλα αυτά να μην παρασυρθούν από ακραίες φωνές".

 

Στη συνέχεια, ο Νικολά Σαρκοζί ανέφερε πως θα ψηφίσει υπέρ του Φρανσουά Φιγιόν: "Προσωπικά δεν θα επέλεγα τον Αλάν Ζιπέ, οι πολιτικές επιλογές του Φρανσουά Φιγιόν μου είναι πιο οικείες" σημείωσε δίνοντας ουσιαστικά αποφασιστική ώθηση στον πρώτο του α' γύρου για την τελική νίκη.

Η ομιλία του Σαρκοζί έμοιαζε με έναν επίλογο μιας πολιτικής πορείας. "Θέλω να πω στη σύζυγό μου Κάρλα και τα παιδιά μου πως δεν είναι εύκολο να ζεικανείς πλάι σε έναν άνδρα με τέτοιο πάθος. Είναι καιρός να δούμε τη ζωή μας με περισσότερα πάθη ιδιωτικά και λιγότερα δημόσια" ανέφερε δίνοντας έτσι ένα σήμα πως αποσύρεται.  "Καλή τύχη στη Γαλλία. Δεν έχω καμιά πικρία, καμιά λύπη" είπε κλείνοντας ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

#Laprimaire Résultats partiels du 1er tour à 22h00 #AFP pic.twitter.com/SeZwTn4ftv

Ο Αλέν Ζιπέ, που ήρθε δεύτερος στις σημερινές προκριματικές για το χρίσμα της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017 και φαίνεται πως χρειάζεται ένα θαύμα για να επικρατήσει του Φρανσουά Φιγιόν (28,1% έναντι 44% στον πρώτο γύρο) θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης για να σταματήσει την πορεία της ακροδεξιάς προς την εξουσία. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να ενώσει τους Γάλλους προωθώντας αξιόπιστες, δίκαιες μεταρρυθμίσεις.

"Η Δεξιά εξέφρασε την επιλογή της, σεβόμαστε το αποτέλεσμα. Ουδέν άλλο σχόλιο"  ήταν την ίδια ώρα η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης Ολάντ απέναντι στο αποψινό αποτέλεσμα.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!