Ευκαρπία: Super συμμετοχή και το κοντέρ έδειξε 10.000 δέντρα [φώτο]



Με σύμμαχο τις τέλειες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση  ¨Ελάτε να ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΨΟΥΜΕ και να ομορφύνουμε τον τόπο που ζούμε και αναπνέουμε¨  και με τη συμμετοχή πολλών περιβαλλοντικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, πραγματοποιήθηκε στην Ευκαρπία η δενδροφύτευση που οργάνωσε το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 ο Δήμος Παύλου Μελά (Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.
Σε συνέχεια της περσινής περιβαλλοντικής εκστρατείας όπου δεντροφυτεύτηκαν γύρω στα 6.000 δέντρα, φέτος δεντροφυτεύτηκαν άλλα 4.000 και το κοντέρ έδειξε 10.000 δέντρα!
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με μεγάλους ¨σταρ¨ τα μικρά παιδιά και τους προσκόπους. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι ήρθαν άτομα όχι μόνο από το δήμο Παύλου Μελά (Ευκαρπία, Πολίχνη και Σταυρούπολη), αλλά και από Ωραιόκαστρο, Εύοσμο, Συκιές, Νεάπολη και Θεσσαλονίκη (κέντρο)!
Ο σκοπός συνεχίζεται καθώς ο Δήμος Παύλου Μελά επιχειρεί με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών και συλλόγων, με τις δενδροφυτεύσεις και με τις εργασίες των Δασοκομικών Χειρισμών που έχουν ολοκληρωθεί σε ενιαία επιφάνεια 690 στρεμμάτων στα πλαίσια του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013», να αποκαταστήσει το υποβαθμισμένο δασικό τοπίο που βρίσκεται δίπλα στον αστικό ιστό της περιοχής της Ευκαρπίας και να δημιουργήσει ένα ενιαίο πράσινο μέτωπο πολλαπλής (περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής) ωφέλειας. Γι’ αυτό το λόγο η περιοχή που επιλέχτηκε και φέτος είναι μεταξύ του περιβαλλοντικού πάρκου Δερβενίου και του ρέματος του Μύλου. 
Μια πραγματική ανάσα, όαση, ασπίδα στη περιβαλλοντική ρύπανση της Δυτικής Θεσσαλονίκης.


Στο δελτίο τύπου του δήμου Παύλου Μελά αναφέρεται σε ένα "Πράσινο μέτωπο στην Ευκαρπία με περισσότερα από 10.000 δένδρα" . Την ΄΄πράσινη πρωτοβουλία΄΄ του Δήμου Παύλου Μελά και των υπόλοιπων συνδιοργανωτών, επικοινώνησαν το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ και το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5.
Φυτεύτηκαν περισσότερα από 4.000 δένδρα, κωνοφόρα και πλατύφυλλα, στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και στην περιαστική δασική έκταση της Ευκαρπίας, ένα υποβαθμισμένο τοπίο από τη χρόνια υπερβόσκηση και όλες τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η χρήση της παλιάς χωματερής Δερβενίου.
Μια δράση που αποτέλεσε συνέχεια της περσινής ΄΄περιβαλλοντικής εκστρατείας΄΄ στον ίδιο χώρο όπου φυτεύτηκαν με διαδοχικές φυτεύσεις  6.000 δέντρα και έτσι ο αριθμός ξεπέρασε  συνολικά τις 10.000!
Με την πρωτοβουλία αυτή βελτιώνεται το μικροκλίμα της περιοχής προστατεύοντας το έδαφος και την ατμόσφαιρα από τους αέριους ρύπους και ενισχύεται η οικολογική και αισθητική αναβάθμιση του τόπου.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης που συμμετείχε στη δενδροφύτευση τόνισε: «Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας και μετά την ολοκλήρωση των Δασοκομικών Χειρισμών σε επιφάνεια 690 στρεμμάτων, είναι η δημιουργία ενός ενιαίου πράσινου μετώπου, από το  περιβαλλοντικό πάρκο Δερβενίου έως το ρέμα του Μύλου, πολύ κοντά στον αστικό ιστό της Ευκαρπίας, που θα προστατεύει την είσοδο της πόλης» ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αθανάσιος Λαζαρίδης, ευχαρίστησε τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Παύλου Μελά, ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Παύλου Μελά, Φίλοι του Δάσους καθώς και όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου, στέλνοντας το μήνυμα του Εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι δεκάδες μικροί πρόσκοποι και τα λυκόπουλα με τους συνοδούς τους από το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων και από το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Παύλου Μελά, επιβεβαίωσαν με τη συμμετοχή τους την αξία τέτοιων δράσεων που πετυχαίνουν την αλλαγή νοοτροπίας προς μια πιο υπεύθυνη περιβαλλοντική στάση.

Ευχαριστούμε για τις φώτο τους διάφορους φίλους του avatonpress.gr






















Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!