Συνάντηση Τσίπρα - Τζιτζικώστα

Όπως τόνιζαν προς... αποφυγήν παρεξηγήσεων από το γραφείο του περιφερειάρχη, η συνάντηση έχει θεσμικό χαρακτήρα κι έρχεται σε συνέχεια της συζήτησης των δυο ανδρών στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, όταν συμφωνήθηκε να οριστεί νέα συνάντηση, ώστε να συζητηθούν αποκλειστικά μια σειρά από επείγοντα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τα οποία απαιτείται η εξεύρεση λύσεων άμεσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τζιτζικώστας θα ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για τα πλέον σοβαρά ζητήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και θα του ζητήσει την παρέμβασή του, ώστε να αρθούν τα όποια εμπόδια στην επίλυσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου είχε προτείνει στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετάσχει στην επιτροπή που θα διεξάγει τη δημόσια συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, εκείνος όμως τελικά είχε αρνηθεί καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε εσωκομματικές συζητήσεις στη ΝΔ. Τελικά στην επιτροπή θα μετάσχουν από το χώρο της Αυτοδιοίκησης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που προέρχεται από τη ΝΔ.

Ο κ.Τζιτζικώστας όμως που ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ δε θέλησε να βάλει σε νέα δοκιμασία τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίες έχουν βελτιωθεί ξανά μετά από μία περίοδο καχυποψίας μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο δεύτερο γύρο των οποιων ο περιφερειάρχης είχε ουσιαστικά συνταχθεί με το σημερινό πρόεδρο της ΝΔ.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!