Το πρόγραμμα του Ομπάμα στην Αθήνα

Αυτό το οποίο επισημαίνουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι το γεγονός πως το Ταμείο δεν επιθυμεί επιπλέον μέτρα λιτότητας ξεκαθαρίζοντας πως "τα περί τέταρτου μνημονίου βολεύουν απλώς την ρητορική της ΝΔ".

Σε όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα, παρά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, εξακολουθεί να θεωρείται πως έχει υψηλό συμβολισμό με βάση τη συνέχεια που υπάρχει στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, αλλά και τις θετικές δηλώσεις που έχουν γίνει από το Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με τις ελληνικές προσπάθειες και το πρόγραμμα.

Στην Ηρώδου Αττικού αποτιμούν πολύ θετικά το γεγονός πως μαζί του θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος είχε μιλήσει για λύση του ελληνικού χρέους πριν από την λήξη της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα.

"Μια δήλωση του Αμερικανού προέδρου δεν είναι ποτέ απλώς μια δήλωση, αλλά είναι και μια πολιτική πίεση, έτσι ώστε να επιλυθεί το ζήτημα του χρέους", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος  στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει στην Αθήνα την Τρίτη και αν και το πρόγραμμα κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή, αναμένεται να μεταβεί κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και δηλώσεις από κοινού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα διαμείνει σε ξενοδοχείο των νότιων προαστίων.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του.

Ήδη στο Ζάππειο στήνεται το κέντρο τύπου όπου θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Πολύς θόρυβος προκλήθηκε σχετικά με την ομιλία του Αμερικανού προέδρου την Τετάρτη νωρίς το μεσημέρι. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν προβεί σε καμία τοποθέτηση για το θέμα επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα κάθε επίσκεψης του  Αμερικανού προέδρου δεν είναι ανακοινώσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες για αυτό το λόγο δεν είχε ανακοινωθεί από καμία πλευρά το ακριβές πρόγραμμα του Μπάρακ Ομπάμα, ενώ δεν υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση από την Αμερικανική Πρεσβεία πως η ομιλία του θα γίνει στην Πνύκα.

Οι άνδρες ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου φέρεται να είχαν ελέγξει δεκάδες πιθανά σημεία για την ομιλία του, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως την ημέρα που βρέθηκαν στην Ακρόπολη η ισχυρή χαλαζόπτωση "φόβισε" τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, χωρίς να έχει τεθεί κάποιο θέμα ασφάλειας.

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, που έχουν να κάνουν σαφώς και με την ασφάλεια, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θεωρείται, μέχρι αυτή την ώρα, το ιδανικότερο μέρος προκειμένου να πραγματοποιηθεί τελικά η ομιλία.

Την Τετάρτη ο Μπάρακ Ομπάμα θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!