Μαζική δηλητηρίαση μαθητών από την Κομοτηνή που ταξίδευαν για Αθήνα

Σε νοσοκομεία της Αθήνας νοσηλεύονται μαθητές από την Κομοτηνή με συμπτώματα που παραπέμπουν σε τροφική δηλητηρίαση.

Από τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής 19 νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, ενώ άλλοι βρίσκονται στο Ιπποκράτειο.

«Ξεκινήσαμε χθες το πρωί από την Κομοτηνή για μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Καθ' οδόν κάναμε τρεις στάσεις για φαγητό. Σήμερα το πρωί είχαμε τα πρώτα συμπτώματα, όπως εμετός, διάρροιες, πονόκοιλος... 23 παιδιά με 2 συνοδούς καθηγητές πήγαν στο Ιπποκράτειο οι υπόλοιποι ήρθαμε εδώ στο Γεννηματάς λίγο αργότερα γιατί είχαμε κάποια νέα κρούσματα», είπε στο Live News η συνοδός καθηγήτρια των παιδιών, Ματίνα Ζαμπατέλη.

Από την πλευρά της, η Μ. Παγώνη, Πρ. ΕΥΑΝΑΠ στο Γεν. Κρατικό Αθηνών δήλώσε: «Είναι σταθερή η κατάσταση των παιδιών... Τα παιδιά είναι με εισαγωγή και υπάρχει υποστήριξη από τους κοινωνικούς λειτουργούς γιατί είναι μόνα τους εδώ σε ένα ξένο περιβάλλον... Οι γονείς των παιδιών να μην ανησυχούν. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη... Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά». 

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, τα αποτελέσματα των εξετάσεων των μαθητών θα διευκρινίσουν τα αίτια της αδιαθεσίας τους, ωστόσο μέχρι στιγμής, τα συμπτώματα παραπέμπουν σε τροφική δηλητηρίαση. 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!