Η αντίδραση της κυβέρνησης για τη συνάντηση του Ομπάμα με τον Μητσοτάκη (video)

Ειδήσεις για επίσκεψη Ομπάμα: Την πεποίθηση πως η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα συνιστά αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, είχε την ευκαιρία να τον ευχαριστήσει ειλικρινά για τη φιλία και την υποστήριξή του στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να πετάξει τα «καρδιά» του προς την κυβέρνηση - Τι υποστηρίζει το Μαξίμου.

Η κατσίκα ατάραχη συνέχιζε τη βόλτα της στις όχθες ενός ποταμού και μασούλαγε φύλλα!
Μπορεί να συστήθηκε με τα πλούσια ελέη της μέσω ενός ριάλιτι, ωστόσο η Maca Diskrecija τι και αν έκανε στροφή…
Ο αστυνομικός πήρε άδεια μετά το φόνο.
Τι άλλο θα κάνουν πια αυτοί οι Κινέζοι; Καλεσμένοι σε γάμο, τήρησαν την παράδοση γδύνοντας το ζευγάρι και βάζοντάς το…
Ουπς. Την πάτησα. Ξανά :-( Από τη Δευτέρα έχω έναν φριχτό πονόλαιμο, ο οποίος χθες έγινε ανυπόφορος. Νομίζω πως αυτή…
Είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο… hot τραγουδίστριες. 
Το νέο sex trend που υπόσχεται να σoυ χαρίσει... συγκλονιστικές στιγμές
Είναι πλέον μια οικογένεια. Έλληνας παρουσιαστής ζήτησε σε γάμο την κόρη του Λευτέρη Πανταζή και εκείνος είπε το μεγάλο… «ναι».

Ο Μητσοτάκης τόνισε στον Αμερικανό Πρόεδρο πως η εκτίμηση στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύει τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αναδεικνύοντας τη στρατηγική σημασία που έχουν και για τις δύο χώρες οι στενές ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, ειδικά όπως είπε, αυτήν τη δύσκολη εποχή της αβεβαιότητας και των προκλήσεων στην περιοχή μας, με την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναβαθμίσει το δραστήριο σταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στην περιοχή, στην οποία θα συμβάλει η οριστική έξοδός της από την σημερινή οικονομική κρίση.

«Υποστήριξα ότι αυτό θα γίνει κυρίως με τη δική μας σταθερή και σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Με μια αξιόπιστη ηγεσία και συγκροτημένο εθνικό σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και εφαρμογής. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί αλήθεια και ρεαλισμό. Ασφαλώς είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φίλων μας, όπως είναι ο Πρόεδρος Ομπάμα, αλλά από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση». Όπως είπε, αυτό αφορά ιδιαίτερα και στην υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, ένα θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού, της περιχαράκωσης και της εσωστρέφειας, και στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ενίσχυση της Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε φάρο σταθερότητας και ευημερίας στον σημερινό ταραγμένο κόσμο», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η ΝΔ επιχειρεί να μειώσει την αξία της επίσκεψης Ομπάμα»

Τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα και τα μηνύματα που έστειλε ο Πρόεδρος Ομπάμα κατά της λιτότητας και υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, στηλιτεύουν πηγές της κυβέρνησης.

«Τελικά η κυβέρνηση δεν έχει την αντιπολίτευση που τις ταιριάζει. Αδυνατεί να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο, περιορίζεται στο να ζητά συνεχώς εκλογές, ενώ σήμερα προσπαθεί να μειώσει την αξία της επίσκεψης Ομπάμα», σχολιάζουν σχετικά.

Παράλληλα, τονίζουν ότι η ηγεσία της ΝΔ, «εγκλωβισμένη στη γραμμή των Σαμαρά / Βενιζέλου για το χρέος, που το θεωρούσαν βιώσιμο (!), δεν μπορεί να καταλάβει ότι «το χρέος είναι το κλειδί της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», όπως είπε και ο Αμερικανός Πρόεδρος».

Στο ίδιο πλαίσιο, οι κυβερνητικές πηγές παρατηρούν ότι «ακόμα δεν έφυγε από τη χώρα μας ο Πρόεδρος Ομπάμα και η ΝΔ σπεύδει να μιλήσει απαξιωτικά για τις πρωτοβουλίες Ομπάμα για το χρέος», παραπέμποντας ως προς αυτό σε χαρακτηριστική αποστροφή στελέχους της ΝΔ ότι «και οι Δημοκρατικοί να κέρδιζαν στις εκλογές, ο Ομπάμα δεν πρόκειται να ρυθμίσει και να λύσει το χρέος».

«Πιθανόν, στη ΝΔ να θεωρούν τον Αμερικανό Πρόεδρο σε ρόλο… μπακαλόγατου που βγάζει το τεφτέρι του και σβήνει χρέη ή αλλιώς, τον θεωρούν ψεύτη», σχολιάζουν σκωπτικά οι ίδιες πηγές, για να σημειώσουν απευθυνόμενοι προς τη ΝΔ: «Εκεί στα γραφεία στην Πειραιώς, να γνωρίζουν ότι και μόνο η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ σε μια χώρα, είναι πολιτική πράξη».


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!