2ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού: Σημαντική διάκριση στο τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων φυσικών επιστημών Euso 2017



αναδημοσίευση απο την ιστοσελίδα του  2ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού
Στις 21/12/2016 έγινε στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, η κοινή τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και βράβευσης των ομάδων που διακρίθηκαν στους Τοπικούς Διαγωνισμούς Πειραμάτων που οργάνωσαν τα ΕΚΦΕ Ευόσμου, Κέντρου, Νεάπολης και Τούμπας του Νομού Θεσσαλονίκης.
Παραβρέθηκαν όλες οι ομάδες που διαγωνίσθηκαν με τους καθηγητές-μέντορές τους. Επίσης παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό στους διαγωνισθέντες μαθητές και στους μέντορές τους, ο κ. Χ. Πολάτογλου, καθηγητής Τμ. Φυσικής ΑΠΘ και οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Σ. Λευκοπούλου και κ. Π. Καραγκιοζίδης ενώ ο κ. Θ. Πιερράτος, ΥπΕΚΦΕ Ευόσμου, κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των μαθητών - παρά την αγωνία τους για τα αποτελέσματα - παρουσιάζοντας την "Επιστήμη των Χριστουγέννων".
Οι ομάδες που διακρίθηκαν στο σύνολο και θα διαγωνισθούν στις 28/1/2017 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Βόρειας Ελλάδας, είναι: 
- 2ο ΓεΛ Ελευθερίου Κορδελιού (ΕΚΦΕ Ευόσμου)
- Πειραματικό ΓεΛ Παν/μίου Μακεδονίας (ΕΚΦΕ Νεάπολης)
 
- Ελληνικό Κολλέγιο (ΕΚΦΕ Τούμπας -2η θέση)
- 2ο ΓΕΛ Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια (ΕΚΦΕ Κέντρου - 2η θέση)
- 18o ΓΕΛ Θεσ/κης «Εμ. Κριαράς» (ΕΚΦΕ Τούμπας -1η θέση)
- Αρσάκειο Λύκειο
Το σχολείο μας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε μια εξαιρετική επιτυχία . Η ομάδα των μαθητών που αποτελείται από τους Κούση Γιώργο , Κωνσταντίνου Γιάννη και Μαριούλα Ευη, πήρε το 1ο βραβείο στο τοπικό διαγωνισμό και θα είναι  μία από τις έξι που θα εκπροσωπήσουν την Θεσσαλονίκη στον πανελλήνιο διαγωνισμό EUSO 17 (ευρωπαϊκή ολυμπιάδα φυσικών επιστημών) που θα γίνει στα τελη Ιανουαρίου. Είναι η πρώτη φορά που το σχολείο μας παίρνει μέρος σε τέτοιο διαγωνισμό σε αυτό το επίπεδο και ελπίζουμε και ευχόμαστε η ομάδα του σχολείου μας να είναι μία από τις 2 ομάδες που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τον Μάιο στην Κοπεγχάγη. Την ευθύνη της προετοιμασίας της ομάδος για τον διαγωνισμό είχαν ο Ν. Κυριαζόπουλος για τη Φυσική ο κος Σεϊταρίδης για τη χημεία και η κα Μακούλη για τη Βιολογία
Συγχαρητήρια σε όλους και ακόμη περισσότερες επιτυχίες 
Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Παύλος Σιταρίδης συγχαίρουν τους μαθητές και τους καθηγητές για την διάκριση τους, εύχονται σε όλους καλή επιτυχία στην εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι οι μαθητές μας, μέσα από την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, στέλνουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον και ότι η διάκριση του  2ου ΓΕ.Λ. Ελευθερίου Κορδελιού αποδεικνύει το υψηλό γνωστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο του Σχολείου  για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι.

Υπενθυμίζεται ότι  τον  «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO 2017» προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!