Ομιλία της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην εκδήλωση "ΟΧΙ στο AIDS, ΝΑΙ στον Αθλητισμό"


Θεσσαλονίκη, 30/11/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση «ΟΧΙ στο AIDS, ΝΑΙ στον Αθλητισμό» που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας–Θράκης) και με την εθελοντική συμμετοχή του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και του Basketball Club «Πελαργοί», στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων στις Σέρρες. Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης των Σερρών και του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου.
Η Υφυπουργός δήλωσε:
«Το θέμα του AIDS απαιτεί τη στήριξη του ασθενούς από την οικογένειά του. Απαιτεί την πνευματική βεβαιότητα, το έρισμα που θα του επιτρέψει να αντιμετωπίσει την ασθένεια με θάρρος και καρτερικότητα. Απαιτεί την κοινωνική και πολιτική έκφραση της ανάγκης να προστατευτούν οι ασθενείς, να δοθεί προτεραιότητα στην έρευνα για την αντιμετώπισή της ασθένειας, και να αντιμετωπιστούν οι ασθενείς ως ισότιμα και αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας μας.
Το ΥΜΑΘ στηρίζει τις προσπάθειες που συνδέουν τον Αθλητισμό, το Μπάσκετ και την κοινωνική ευαισθησία. Η ενημέρωση και η συμμετοχή των νέων μας προσφέρει την εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε με την κοινή μας δράση, το AIDS ένα πρόβλημα του παρελθόντος».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!