Δήμος Παύλου Μελά:Φεστιβάλ Το 19ο Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και δυτικά της πόλης;



- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και δυτικά της πόλης;

Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017 και μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, αφιερώματα καθώς και παράλληλες δράσεις, φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό.
Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου
την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον (πλατεία Αριστοτέλους 10), για την παρουσίαση του φετινού προγράμματος.
Εκεί θα απαντηθεί και το ερώτημα.
Φέτος το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ταξιδεύει και δυτικά της πόλης;

Η καλλιτεχνική συνέργεια του καλοκαιριού στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της πόλης και όχι μόνο, ταξίδεψε δυτικά  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 και σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, χάρισε μια μοναδική κινηματογραφική βραδιά με την ανοιχτή προβολή της  ανατρεπτικής και απολαυστικής κωμωδίας ΄΄Φρανκενστάιν Τζούνιορ΄΄ του Μελ Μπρουκς.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, καλωσόρισε ως οικοδεσπότης το κοινό, που ανταποκρίθηκε με θέρμη στην νέα κινηματογραφική έκπληξη του ΦΚΘ (είχε προηγηθεί τον Ιούλιο του 2016 η προβολή της ταινίας  Chinatown στο λιμάνι) και επαίνεσε τη  Διοίκηση του Φεστιβάλ, για την επιλογή της να ενισχύσει την εξωστρέφειά της μέσα από  δημιουργικές συνεργασίες, αντιλαμβανόμενη και τα νέα δεδομένα, που τις προτάσσουν ως λύση για την αποδοτικότερη λειτουργία μεγάλων φορέων.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έμπειρος κριτικός κινηματογράφου, Ορέστης Ανδρεαδάκης, αρχικά ενημέρωσε το κοινό για μια σειρά συνεργασιών της νέας Διεύθυνσης με φορείς της πόλης και συγκεκριμένα: Σινεμά με θέα (Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), Taratsa International Film Festival, Σινεμά Τα ΒορΟινά (οινικές περιηγήσεις με πυξίδα Τα ΒορΟινά), Ταινίες δράσης από το Χονγκ Κονγκ (Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels), έκθεση stereosis on view 99 hours – 99 ώρες,  Parthenon Film Festival (πλατεία Παρθενώνα στη Σιθωνία Χαλκιδικής), Φεστιβάλ Μυστηρίου Mysticon2.
Ανάμεσα στους θεατές που απόλαυσαν την συναρπαστική ασπρόμαυρη κωμωδία ήταν η νέα γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό, που ζει στην Ελλάδα από το 2010 και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αποκτήσει καλό όνομα και αξιοπιστία στον ελληνικό κινηματογραφικό χώρο.

Τι είναι όμως ντοκιμαντέρ;
«Στη μυθοπλασία ο σκηνοθέτης είναι Θεός. Στο ντοκιμαντέρ ο Θεός είναι ο σκηνοθέτης»
 Άλφρεντ Χίτσκοκ
 Όσο γυρίζονται ντοκιμαντέρ, η ερώτηση επανέρχεται. Και κάθε φορά η απάντηση αλλάζει. Η συζήτηση για το ντοκιμαντέρ σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αναζωπυρωθεί.
Το είδος αναπτύσσεται, υποείδη ξεπροβάλλουν διαρκώς και οι ειδικοί συγκλίνουν στο ότι είναι τρομακτικά δύσκολο να περιορίσει κανείς σε ταμπέλες μια κινηματογραφική δύναμη που διευρύνεται και εξελίσσεται με ταχύτητα αντίστοιχη της πραγματικότητας που την τροφοδοτεί.
 Αποκαλυπτικό, εθνογραφικό, δημοσιογραφικό, ιστορικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, ποιητικό, δημιουργικό, πειραματικό, κοινωνικό, ανθρωποκεντρικό, σύνθεση ειδών. Τι είναι ντοκιμαντέρ σήμερα; Οι απαντήσεις άπειρες και προκύπτουν από τις ίδιες τις ταινίες.

Το Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Το Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» βρίσκεται στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στην οδό Λαγκαδά 221, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 266 καθήμενους σε εξώστη και πλατεία.
Η πρόσβαση στo Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης»
είναι εύκολη και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 27, 38, 56).
Ένας χώρος του Δήμου Παύλου Μελά, που φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές, παιδείας, αθλητισμού, περιβαλλοντικές.
Πρόσφατα παραδείγματα τα αφιερώματα τιμής στους πρώην Δημάρχους Σταυρούπολης Χρήστο Τσακίρη και Σπύρο Μπαρούτα, το Φεστιβάλ Παιδείας, τα τέσσερα θεατρικά έργα που ανέβασε σε διάστημα 15 μηνών η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά, το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, η ομιλία του διάσημου αστροφυσικού καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή, το μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη, το μουσικοαφηγηματικό οδοιπορικό στη θυσία του Θεανθρώπου με το Βυζαντινό Χορό Ηδύμελον, το πολυδιάστατο αφιέρωμα στη Γυναίκα και πολλές άλλες καλές στιγμές που απόλαυσε το κοινό της Δυτικής Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!