Ωραιόκαστρο: Συμπαράσταση απο τους συλλόγους διδασκόντων δημοτικών σχολείων στον αντίστοιχο του 1ου δημοτικού για τα φαινόμενα ακραίων συμπεριφορώνΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ   ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΜε αφορμή τα θλιβερά γεγονότα ρατσιστικών συμπεριφορών που έλαβαν και λαμβάνουν  χώρα στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, ενόψει της υποδοχής και ένταξης προσφυγόπουλων, οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας  στον Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων, καθώς και σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο.

Με τη δήλωση  συμπαράστασης, επιθυμούμε ως δάσκαλοι και δασκάλες που ορκίστηκαν να υπηρετούν το ΠΑΙΔΙ,  να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο  σημαντικότατο έργο των συναδέλφων μας, αλλά και στην απρόσκοπτη ένταξη των προσφυγόπουλων που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας και εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, ως δημόσιοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί των οποίων η ζωή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ΠΑΙΔΙ, καταδικάζουμε τις όποιες ακραίες συμπεριφορές, από όποια ομάδα ή φορέα κι αν προέρχονται , που στοχεύουν στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία αθώων παιδιών.  

Τέλος, δηλώνουμε ότι της ίδιας αντιμετώπισής μας θα τύχουν οποιεσδήποτε παρόμοιες ρατσιστικές συμπεριφορές εκδηλωθούν σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα της περιοχής μας. 

                             
                                                             Ωραιόκαστρο, 22/2/2017

ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ:

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ)
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΓΑΛΗΝΗ)
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!