Πρώτο βήμα η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

Στην Αθήνα επέστρεψαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των θεσμών με την κυβέρνηση και τους δανειστές να θέτουν επί τάπητος τις δικές τους απαιτήσεις και προτάσεις, ώστε αφ’ ενός να γεφυρωθεί το χάσμα για τη συμφωνία τεχνικού επιπέδου (staff level agreement) και αφ’ ετέρου να καθοριστούν το ύψος και ο χαρακτήρας των μέτρων για τα έτη από το 2019 και μετά.

Κεντρικό θέμα για την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, είναι «ο προσδιορισμός του ύψους των μέτρων, θετικών και αρνητικών», επισημαίνει κυβερνητική πηγή σε επικοινωνία που είχε με το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων -προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο-βρίσκονται εκτός των άλλων, τα ενεργειακά και τα εργασιακά.

Από την κυβέρνηση δίδεται «ιδιαίτερο βάρος και στο αναπτυξιακό πακέτο, για τις θέσεις εργασίας, το οποίο δεν θα συνυπολογίζεται στα πρωτογενή πλεονάσματα», δήλωνε η ίδια πηγή στο ΑΠΕ -ΜΠΕ και προσθέτει, «θέλουμε να κλείσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα» καθορίζοντας το στόχο και την επιθυμία της κυβέρνησης.

Η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες να κλείσει η συζήτηση για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα, θέματα που αποτελούν τη μεγάλη πολιτική διαφωνία μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Βερολίνου.

Με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολίασε την έλευση του «κουαρτέτου», ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ , είναι δεικτικός απέναντι στην κυβέρνηση: «Τριώδιο τέλος, οι μάσκες έπεσαν. Μείωση συντάξεων-αφορολόγητου με υπογραφή Τσίπρα. Τις ανακοινώσεις ο Τσακαλώτος. Καλή Σαρακοστή είπαμε;», αναφέρει.

Τριώδιο τέλος, οι μάσκες έπεσαν.Μείωση συντάξεων-αφορολόγητου με υπογραφή Τσίπρα.Τις ανακοινώσεις o Τσακαλώτος #vouli
Καλή Σαρακοστή είπαμε;

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) 28 Φεβρουαρίου 2017

Την ελπίδα ότι «όλες οι πλευρές θα αποφύγουν τις δογματικές και κοντόφθαλμες θέσεις, ούτως ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) και να κλείσει η αξιολόγηση» εκφράζει σε αποκλειστική συνέντευξη του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την άφιξη των εκπροσώπων των θεσμών στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής Ιταλός ευρωβουλευτής Ρομπέρτο Γκαλτιέρι.

Τονίζει ακόμα πως «για να σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, έπειτα από τόσες προσπάθειες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, να ακολουθηθεί μια πιο αξιόπιστη και βιώσιμη δημοσιονομική πορεία μεσοπρόθεσμα και να εφαρμοστούν τα αναγκαία μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!