Αλ. Τσίπρας: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες - Δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης αλλά ο... δότης

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας ενημέρωσε την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη για την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές.

O πρωθυπουργός ξεκινώντας την πρωτολογία του χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εξέλιξη που είχαμε τη Δευτέρα στο Eurogroup. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν αξιοποιεί την «Ώρα του πρωθυπουργού», διότι επιλέγει να κρύβεται πίσω από μονολόγους. «Εγώ θα είμαι εδώ να απαντάω σε ερωτήσεις. Εγώ δεν κρύβομαι. Άλλοι κρύβονται. Και φαίνεται και από τα έδρανα στο Κοινοβούλιο» τόνισε.

«Η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια σε δύο μέτωπα. Να πετύχει τους στόχους του τρέχοντος προγράμματος και να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση για τη β' αξιολόγηση. Όσον αφορά στην προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους, είναι πλέον παραδεκτό από όλους ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται και η οικονομία ανακάμπτει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.





Αλ. Τσίπρας: «Στο Eurogroup έγινε αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Πρόκειται για συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επικεφαλής των θεσμών»Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες και ότι τελικά δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης αλλά ο... δότης.

«Θυμάμαι τα δημοσιεύματα του περασμένου καλοκαιριού - ψευδή όλα - ότι έχουμε πέσει έξω σε όλα και θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Και όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά ενεργοποιήθηκε και ο δότης» δήλωσε.

«Στο Eurogroup έγινε αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Πρόκειται για συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επικεφαλής των θεσμών. Συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Έχουμε στα χέρια μας τα εξής: επιστρέφουν οι θεσμοί. Από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση επέμεινε ότι η πορεία της οικονομίας όχι μόνο δεν δικαιολογεί τη λήψη μέτρων, αλλά θα ήταν φραγμός στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Υπήρξε την προηγούμενη Δευτέρα μια σημαντική μεταστροφή των δανειστών» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Αν με ρωτάτε αν συμφωνώ στην αναγκαιότητα της αλλαγής δείγματος πολιτικής, θα σας πω όχι. Όταν πας στη διαπραγμάτευση, θα κερδίσεις, αλλά θα αναγκαστείς να κάνεις και υποχωρήσεις. Πάντα χάναμε και ποτέ δεν κερδίσαμε. Πετύχαμε έναν έντιμο συμβιβασμό. Αφήσαμε πίσω την αρχή της διαρκούς λιτότητας» πρόσθεσε.





Ως τρίτο σημείο είπε ότι «δεν υπάρχει πλέον η παράλογη απαίτηση για επιπλέον μέτρα λιτότητας 2% του ΑΕΠ. Αντιθέτως, το πλαίσιο είναι ότι οι όποιες μεταρρυθμίσεις συμφωνηθούν θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Για κάθε ευρώ, δηλαδή, επιβάρυνσης που θα επιμένει το ΔΝΤ και οι δανειστές μας, θα υπάρχει και ένα ευρώ αντίστοιχης ελάφρυνσης που θα προτείνουμε εμείς».

«Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν» είπε ο κ. Τσίπρας. «Ακούσαμε ότι όλες αυτές οι ελαφρύνσεις θα είναι υπό την αίρεση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων» επεσήμανε.

H πρωτολογία του πρωθυπουργού:

Η δευτερολογία του Αλεξη Τσίπρα:



Πηγή φωτό: Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!