Hurriyet: Γκιουλενιστές δραπετεύουν σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στη οργάνωση του  Φετουλάχ Γκιουλέν -τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου- προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, παραστάνοντας τους Σύρους πρόσφυγες, αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet. 

Οι ύποπτοι -σύμφωνα πάντα με τη Hurriyet- συγκεντρώνονται στα χωριά Σούμπασι, Καντιντοντούρμα, Καραΐούσουφλου και Σερέμ, στα βορειοδυτικά σύνορα με την Ελλάδα, κοντά στον Έβρο, προκειμένου να περάσουν στις περιοχές Σουφλί και Διδυμότειχο, από την άλλη πλευρά του ποταμιού. 

Οι κάτοικοι στο Σούμπασι περιέγραψαν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι διακινητές, αναφέρονται ότι περιμένουν στο δάσος ανάμεσα στα χωριά μέχρι να πέσει η νύχτα και μετά περνούν μέσα από κανάλια άρδευσης και τους αγρούς για να φτάσουν στον Έβρο. Μετά οι διακινητές χωρίζουν τα άτομα αυτά σε δύο ομάδες από 5-15 άτομα η κάθε μία, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η η βάρκα. Αφού περάσουν σε ελληνικό έδαφος, τους υποδέχονται άλλα μέλη της ομάδας του Γκιουλέν, τους φιλοξενούν σε «ασφαλή» σπίτια, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Κομοτηνής κι από εκεί φεύγουν με προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Αδριανούπολης, από τον περασμένο Ιούλιο έχουν συλληφθεί στην περιοχή  του Έβρου, 38 ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση του Γκιουλέν, καθώς και 8 διακινητές που κατηγορούνται ότι τους βοήθησαν. 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!