Ευκαρπία: ¨Other, Alike, TheSame¨ - Στην Ισπανία το 1ο Δημοτικό Σχολείο για το Erasmus+ με θέμα τη διαφορετικότητα!



Ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, επισκέφτηκαν την Ισπανία στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και θέμα τη διαφορετικότητα OtherAlikeTheSame . Ο στόχος του προγράμματος είναι  να γίνει εφικτή η αντίληψη του πολύ επίκαιρου θέματος, ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα δέρματος, μπορεί να φαίνονται διαφορετικοί, παρόλα αυτά είναι όλοι το ίδιο: ‘’OtherAlikeTheSame”.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Επίσκεψη του Σχολείου μας σε πόλη της Ισπανίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας συμμετέχει από τον Σεπτέμβριο του 2016 ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα “Other, Alike, TheSame” μαζί με άλλα τέσσερα Ευρωπαϊκά σχολεία: Ιταλία(Monopoli), Ρουμανία(Salva), Ισπανία(Guadalajara),Ηνωμένο Βασίλειο(Blackpool). Τη γενική οργάνωση την έχει η Ιταλία. Σαν βασικό θέμα είναι η διαφορετικότητα και το επίκαιρο θέμα με τους πρόσφυγες. Στο πρόγραμμα αυτό εκτός από τους εκπαιδευτικούς συμμετέχουν και μαθητές με διάφορες δραστηριότητες και ανταλλαγές επισκέψεων.
Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε και το πρώτο ταξίδι μας με παιδιά στην Guadalajara-Ισπανία. Εκεί τρεις εκπαιδευτικοί και τέσσερα παιδιά (δύο αγόρια και δύο κορίτσια), μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης από τις 22-01-2017 έως τις 27-01-2017 συναντηθήκαμε με τους υπόλοιπους εταίρους και για πέντε μέρες ξεναγηθήκαμε σε πόλεις γειτονικές, όπως η Alcala, πόλη του Θερβάντες με το πρώτο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, την πρωτεύουσα της χώρας, τη Μαδρίτη, μοιραστήκαμε εμπειρίες, ιδέες, απόψεις, γνωριστήκαμε και παίξαμε με τα παιδιά των άλλων χωρών, κάναμε κοινές δραστηριότητες στα πλαίσια του προγράμματος, επισκεφθήκαμε και ιδρύματα με πρόσφυγες και με ανθρώπους με ειδικά προβλήματα κάνοντας διάφορες δραστηριότητες μαζί τους, συγκινηθήκαμε ακούγοντας τις ιστορίες τους και είδαμε ότι με μια κοινή γλώσσα μπορούμε οι άνθρωποι να μιλήσουμε και να συνεννοηθούμε.Εκεί στο τέλος συμφωνήσαμε ότι μόνο με την ειρήνη οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.
Επίσης μας δεξιώθηκε ο Δήμαρχος της πόλης σε μια υπέροχη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείο και μας μοίρασε αναμνηστικά δώρα. Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική, Τέλος, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 22 Μαΐου στην Ελλάδα, στην Ευκαρπία, όπου και θα ανταποδώσουμε τη φιλοξενία.

Αντιληφθήκαμε έτσι ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα δέρματος, μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, παρόλα αυτά είμαστε το ίδιο: ‘’Other, Alike, TheSame”.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!