2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς στο Δημοτικό «Θέατρο Βότση» από 17 έως 19 Μαρτίου

Καλαμαριά  10 –03 – 2017


                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς
                                       στο Δημοτικό «Θέατρο Βότση»
                                          από   17 έως 19 Μαρτίου

Μετά την περσινή επιτυχία, διοργανώνεται φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά το  Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 17 έως και τις 19 Μαρτίου στο Δημοτικό «Θέατρο Βότση» (Μ. Αλεξάνδρου & Ανατολικής Θράκης –Βότση).

Στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, 23  Σχολικές Χορωδίες  όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εμφανιστούν επί σκηνής, συμβάλλοντας στη διάδοση και την ανάδειξη του έργου μουσικών, εκπαιδευτικών και παιδιών- μελών των σχολικών χορωδιών. Η φετινή θεματική είναι αφιερωμένη στη Βυζαντινή Μουσική.

Στην ευρωπαϊκή του διάσταση, το Φεστιβάλ έχει στόχο να συνεισφέρει στη συνάντηση και αλληλεπίδραση παιδιών από διαφορετικές κουλτούρες της Ευρώπης και να προβάλλει τη μουσική, ως κοινό πεδίο συνάντησης των εθνικών πολιτισμών της ευρωπαϊκής κληρονομιάς.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ  θα λειτουργήσει  έκθεση φωτογραφικού υλικού και παράλληλη προβολή με αντικείμενο τα βυζαντινά μνημεία, της πόλης της Θεσσαλονίκης, ενώ  γνωστοί καλλιτέχνες και μουσικοί θα δώσουν παραστάσεις.

Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Δήμου και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου Γιάννη Κούκα, διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!