«Γ. Λίλτσης: Ο δήμαρχος ζητά τα ρέστα κατόπιν... εορτής»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γ. Λίλτσης: Ο δήμαρχος ζητά τα ρέστα κατόπιν... εορτής»

Με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης δήμου Παύλου Μελά για την «συμβολική» απουσία του δημάρχου από τα πρόσφατα εγκαίνια του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ευκαρπίας ο επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λίλτσης, ανέφερε:

«Επρόκειτο για εγκαίνια παρωδία. Μεγαλύτερη παρωδία είναι όμως η ανακοίνωση του δημάρχου και η... συμβολική απουσία του από το χώρο του ΣΜΑ ως αντίδραση.

Δυστυχώς η διοίκηση του δήμου μας για άλλη μια φορά απλώς ακολουθεί τα γεγονότα και δεν τα προκαλεί. Δυόμιση χρόνια μετά την εκλογή της, ζητά εξηγήσεις για το... ΣΜΑ. Ζητά υλοποίηση δεσμεύσεων κατόπιν εορτής... Αφού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και κόπηκαν οι... κορδέλες.
Αλήθεια, για ποιες δεσμεύσεις κάνει λόγο ο δήμαρχος όταν το στέλεχος του ΦΟΔΣΑ Στάθης Λαφαζανίδης ενώπιoν του παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει καμία... δέσμευση;

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας πως κλιμάκιο του δήμου Παύλου Μελά επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ λίγες ημέρες πριν τα εγκαίνια  μετά από αίτημα της παράταξής μας σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Δυστυχώς, για τη διοίκηση εκεί μάθαμε από τρίτους και όχι από τον δήμαρχο όλη την αλήθεια. Ότι δηλαδή ο δήμος Παύλου Μελά δεν θα ωφεληθεί από την παρουσία του ΣΜΑ στην περιοχή της Ευκαρπίας, δεν θα υπάρξει έκπτωση στο ποσό συμμετοχής του δήμου στο ΦΟΔΣΑ, δεν θα υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη για το δήμο μας και τέλος δεν θα συμμετέχει κανένας εκπρόσωπος του δήμου στη διοίκηση του ΣΜΑ. Προβλέπεται εκπροσώπηση από τη θέση του… τοποτηρητή.

Ο δήμαρχος που εκ των υστέρων και καθυστερημένα ζητά υλοποίηση των δεσμεύσεων πρέπει να μας απαντήσει στα εξής:

-          Υπήρξε παρών ποτέ στις διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ, του υπουργείου και του... δήμου μας; Μήπως δυόμιση χρόνια τώρα που διοικεί το δήμο δεν είχε καμία επαφή;
-          Αλήθεια, εάν δεν λαμβάναμε εμείς την πρωτοβουλία ως «αναΤΡΟΠΗ» και δεν ζητούσαμε ενημέρωση στις εγκαταστάσεις του έργου πότε σκόπευε να επισκεφτεί το Σταθμό;
-          Μπορεί να μας ενημερώσει για τις προτάσεις του τα τελευταία δυόμιση χρόνια προς τον ΦΟΔΣΑ και το υπουργείο;
-          Ποιες είναι οι προθέσεις του από εδώ και στο εξής; Πως θα διεκδικήσει  τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας όταν τα ίδια τα στελέχη του ΦΟΔΣΑ του γύρισαν την πλάτη λέγοντάς ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις;

Οι πολίτες επιτέλους πρέπει να μάθουν την αλήθεια για αυτά που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την υγεία τη δική τους και των παιδιών τους. Όλοι οι δήμοι πανηγυρίζουν για το έργο διότι επωφελούνται από την παρουσία του ΣΜΑ στην Ευκαρπία.

Αλήθεια, μπορεί κάποιος να μας πει με ποιο τρόπο επωφελείται ο δήμος μας από έναν τέτοιου τύπου Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων;

Ανακοινώνουμε και θα καταθέσουμε αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο να προσκληθεί ο κ. Φάμελλος στο όργανο για να λύσει όλες τις απορίες μας. Γιατί ο λαός Παύλου Μελά οφείλει να γνωρίζει...».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!