Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 48χρονη και συνεργός της για εκβιασμό και τοκογλυφία


Θεσσαλονίκη, 04 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 48χρονη ημεδαπή για εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος 42χρονου ελεύθερου επαγγελματία
Μαζί με συνεργό της, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή τοκογλυφικών τόκων για χρηματικά ποσά που είχαν δανείσει στον παθόντα
Μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής και της επιχείρησής του, του απέσπασαν 64.500 ευρώ, ενώ απαιτούσαν επιπλέον 20.000 ευρώ
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 120.850 ευρώ και πλήθος συναλλαγματικών και ιδιωτικών συμφωνητικών
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωση εκβίασης σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, ελεύθερου επαγγελματία.
Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (03-03-2017), στο κέντρο πόλης, 48χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας, αλλά και 44χρονου συνεργού της, σχηματίστηκε δικογραφία για Εκβίαση και Τοκογλυφία.
Προηγήθηκε καταγγελία του παθόντα, σύμφωνα με την οποία οι προαναφερόμενοι, από τον Ιανουάριο του 2011 έως και την 03-03-2017, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής και της επιχείρησής του, απαιτούσαν την καταβολή τοκογλυφικών τόκων σε χρηματικά ποσά που είχε δανειστεί τμηματικά και διαδοχικά ο ίδιος από τον 44χρονο άντρα.
Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση , μεσημεριανές ώρες χθες (03-03-2017), συνελήφθη η 48χρονη γυναίκα, η οποία προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει χρηματικό ποσό που αξίωναν εκβιαστικά.
Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκαν επιπλέον (705) ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πιστόλι με δύο γεμιστήρες
  • 49 φυσίγγια
  • 120.850 ευρώ και
  • Πλήθος συναλλαγματικών και ιδιωτικών συμφωνητικών
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 44χρονου συνεργού της.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!