ΣΥΡΙΖΑ - Εκδήλωση¨ "Το φύλο πάει σχολείο", Τετάρτη 8 Μαρτίου, 7μμ

                                                                                                                        Θεσσαλονίκη 2/3/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το φύλο πάει σχολείο


Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» σας καλούν στην εκδήλωση με θέμα

«ΤΟ ΦΥΛΟ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης,
Συζητούμε την σημασία της εισαγωγής των θεμάτων φύλου, σεξουαλικότητας και έμφυλων ταυτοτήτων στο γυμνάσιο που εισάγεται με την Θεματική εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα» στο Γυμνάσιο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Εύα Σπαθάρα, κοινωνιολόγος ,στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων
Σοφία Κυπριανίδου, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και την μη Βία»
Νίκος Χατζητρύφων, εκπρόσωπος της «Σύμπραξης για το Κοινωνικό Φύλο».
Εύη Κουτρουμπάκη, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, 4ο Γυμνάσιο Συκεών
Βασιλικη Δεληγιάννη Κουιμτζη, καθηγήτρια Τμήμα Ψυχολογίας ΑΠΘ
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Σάσα Λαδά, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ
Θεματική εβδομάδα για έμφυλες ταυτότητες
Υποστηρίζουμε μια εκπαίδευση προς την κατεύθυνση της έμφυλης ισότητας και της άρσης του σεξισμού για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλιστεί ένα σχολικό περιβάλλον στο οποίο δεν θα είναι ανεκτός ο εκφοβισμός και η κάθε είδους διάκριση.
Το γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!