Προς άρση ασυλίας της Λεπέν στην Ευρωβουλή

Με συντριπτική πλειοψηφία η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου τάσσεται υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν, η οποία το 2015 είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες με ωμότητες του Ισλαμικού Κράτους.

Η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του Απριλίου - Μαΐου, είχε αναρτήσεις τρεις φωτογραφίες, μία εκ των οποίων έδειχνε τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές.

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ασχολήθηκε με το ζήτημα έπειτα από αίτημα των γαλλικών δικαστικών αρχών, με το ερώτημα εάν οι αναρτήσεις αυτές συνάδουν με τον ρόλο της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την απόφαση ανακοίνωσε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Λάουρα Φεράρα και πλέον οριστική απόφαση θα πρέπει να λάβει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία για την ψηφοφορία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ευρωβουλευτές συνήθως τάσσονται υπέρ της άρσης της ασυλίας των συναδέλφων τους, εφόσον τους ζητηθεί. Το 2016, σε σύνολο 26 αιτημάτων που υποβλήθηκαν από δικαστικές αρχές, ήραν την ασυλία 22 ευρωβουλευτών.

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς υποστηρίζει ότι η όλη υπόθεση είναι ακόμη μία παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία, μετά την εισαγγελική έρευνα εις βάρος συνεργάτιδάς της, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών έναντι των κυριότερων αντιπάλων της, του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν και του δεξιού Φρανσουά Φιγιόν.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι δικαστικές έρευνες σε βάρος της δεν επηρεάζουν τους πιστούς ψηφοφόρους της.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!