Το Δ.Α.Σ.Ω.στο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ

Το Δ.Α.Σ.Ω. επιλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ στο Γήπεδο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης στο οποίο συμμετείχαν οι αθλητές των μικρότερων τμημάτων ποδοσφαίρου του Συλλόγου μας, μαζί με άλλες ακαδημίες της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδος.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως τοξοβολία, ξιφασκία, παιχνίδια αγώνων έλκυσης με σχοινί, μπότσες και ασκήσεων γυμναστικής με λάστιχα

 
Ακόμα, οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων από δύο ζογκλέρ, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί μαζί με τα παιδιά,παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος, ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Τα παιδιά συνοδεύονταν εκ μέρους της Διοίκησης απο τον Γ.Γραμματέα του Συλλόγου κ. Μπάτο Αστέριο και από τον υπεύθυνο ακαδημιών κ. Δεληγιαννίδη Παναγιώτη και από τους προπονητές του Συλλόγου κ.Κούντη Δημήτρη και κ. Ντάρο Παναγιώτη .

 
Έγινε προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά  μέσω πολύτιμων κατευθύνσεων  από μια ομάδα πρεσβευτών αθλητών που συμμετείχε στο φεστιβάλ από διάφορα παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους, το ευ αγωνίζεσθαι και τον σεβασμό και την σωστή αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες . Οι παραολυμπιονίκες με στοχευμένες ερωτήσεις προσπάθησαν να αφυπνίσουν τις ευαισθησίες των παιδιών πάνω σε θέματα διαφορετικότητας.


Στο τέλος της εκδήλωσης  τα παιδιά βραβεύτηκαν με μετάλλια και με το ειδικό δίπλωμα συμμετοχής.

Υ.Γ. Εξερχόμενοι του σταδίου Αμπελοκήπων όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί αυτών παρέλαβαν ένα πακέτο γεύματος ο καθένας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!