Η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής SERA team του ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου στον διαγωνισμό του FLL

Ι.Μ. ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ SERA team
 ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ FLL®

Είμαστε η Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής SERA team του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.
Το SERA project είναι ένα καινοτόμο, πρωτοποριακό πρόγραμμα που σχεδιάζει και εφαρμόζει η Ενορία μας τα τελευταία χρόνια, στο οποίο εντάσσονται οι Τέχνες, οι Επιστήμες, η Ρομποτική και η Εκπαίδευση. Εξάλλου SERA είναι τα αρχικά των λέξεων Science, Education, Robotics, Arts. Ένας από τους κλάδους του προγράμματος είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική, η οποία εφαρμόζεται φέτος για τρίτη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια της Ενορίας μας και όχι μόνο, ηλικίας 10 έως 16 ετών να αναπτύξουν το ταλέντο τους στις νέες τεχνολογίες με έμφαση στην Ρομποτική. Για να το πετύχουμε αυτό, αναπτύξαμε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό EduACT και την FIRST®LEGO®League (FLL®) Greece. Πρόκειται για δύο οργανισμούς που έφεραν στην Ελλάδα τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής του παγκόσμιου οργανισμού καινοτομίας και εκπαίδευσης FIRST®, ο οποίος σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό τμήμα της γνωστής LEGO®, προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο την ανάπτυξη καινοτόμων projects νέων παιδιών.
Στην Ενορία μας πιστεύουμε ότι το μέλλον των παιδιών μας περνά και μέσα από την τεχνολογία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Για το λόγο αυτό, φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχουμε στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής
Ρομποτικής του FLL® που θα λάβει χώρα στις 11 & 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και μάλιστα με δύο ομάδες, την SERA team SENIOR και την SERA team JUNIOR, με σύνολο 18 παιδιά. Ένα τεράστιο παζλ από 100 ομάδες με πάνω από 900 παιδιά από όλη την Ελλάδα θα διαγωνιστεί επάνω στο φετινό θέμα του διαγωνισμού που έχει τίτλο ANIMAL ALLIES, με στόχο την πρωτιά και τη συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Αμερική.
Ευχηθείτε μας καλή επιτυχία κι αν θέλετε να μας δείτε από κοντά σας προσκαλούμε στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 και 12 Μαρτίου.


#seraprojects2016     


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!