«Μόνο τα δίκυκλα φταίνε...»

Ευθύνες στα δίκυκλα που κινούνται ανάμεσα στις διακεκομμένες διαχωριστικές λωρίδες κυκλοφορίας και όχι στα αυτοκίνητα, ρίχνει ο Άρειος Πάγος με απόφασή του, απορρίπτοντας αίτηση αναίρεσης γυναίκας οδηγού που σφηνώθηκε μεταξύ αυτοκινήτου και νταλίκας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι.

Η οδηγός της μηχανής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του ιδιοκτήτη της νταλίκας για την αποκατάσταση των ζημιών κ.λ., αλλά δεν δικαιώθηκε. 

Ακολούθως, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή της για αναίρεση της εφετειακής απόφασης, αφού θεώρησε την ίδια «αποκλειστικά υπαίτια του ατυχήματος», επειδή:

α) ως μέσος συνετός οδηγός όφειλε και μπορούσε να συμμορφωθεί με την υπάρχουσα επί του οδοστρώματος διαγράμμιση που υπεδείκνυε κίνηση οχημάτων σε στοίχους, πλην όμως εκείνη δεν ασκούσε τον έλεγχο και την εποπτεία του οχήματός της ώστε να δύναται σε κάθε στιγμή να εκτελέσει τους απαιτούμενους χειρισμούς (άρθρο 19 ΚΟΚ),

β) επιχείρησε να διενεργήσει παράνομα, αντικανονικά και ανέλεγκτα προσπέραση επί της διακεκομμένης διαχωριστικής γραμμής των λωρίδων κυκλοφορίας, κ.λ.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!