Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης







Με στόχο την ενημέρωση και  την ευαισθητοποίηση των πολιτών - κάθε ηλικίας- για την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που αφορά στην προστασία των παιδιών από την Παιδική κακοποίηση και την Σεξουαλική εκμετάλλευση, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ» την Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μ. Αλεξάνδρου 57).



« Συμμετέχουμε  για δεύτερη χρονιά στην εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και είμαστε ενάντια  σε κάθε μορφή  παιδικής βίας, καταπίεσης, σεξουαλικής κακοποίησης  και εκμετάλλευσης,   η οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παίρνει διαστάσεις επιδημίας στη χώρα μας. Ευχαριστούμε πολύ την συντονίστρια της Ευρωπαικής  εκστρατείας την κ. Ελενα Ράπτη η οποία  μέσα από ένα παιδικό παραμύθι παρουσιάζει στα παιδιά και τους γονείς τους ,όλες  τις απαραίτητες προφυλάξεις για το ευαίσθητο και κρίσιμο αυτό θέμα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης 2013-2016 και  Κεντρική Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Βουλευτής κ. Έλενα Ράπτη.

«Επειδή η προστασία των παιδιών μας, δεν είναι μόνο ευθύνη της οικογένειας τους  αλλά ολόκληρης της κοινωνίας μας, καλούμε  όλους όσοι έχουν στο περιβάλλον τους παιδιά αλλά  κυρίως όλους όσοι αγαπούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη εκδήλωση διότι τις περισσότερες φορές οι θύτες είναι άνθρωποι υπεράνω υποψίας και αυτό και μόνο το γεγονός προσδίδει στο πρόβλημα ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!