Δημήτρης Μάρδας: Πρόταση για εργόσημο στους χώρους της εστίασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση για εργόσημο στους χώρους της εστίασης

Το θέμα της εφαρμογής του εργοσήμου και στους χώρους της εστίασης έθεσε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Θεσσαλονίκης ο κος Δημήτρης Μάρδας στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καταθέτοντας ολοκληρωμένη πρόταση εφαρμογής για εργαζόμενους σε εστιατόρια, ταβέρνες κέτερινγκ κ.ά.
Η πρόταση που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ και με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει τρόπο δήλωσης εργαζομένου με εργόσημο, σε κατάστημα εστίασης με ηλεκτρονικό και συμβατικό τρόπο. Περιέχει επίσης και τους όρους που θεωρείται σκόπιμο να  διακρίνουν μια τέτοια σχέση, στο πλαίσιο προστασίας της απασχόλησης των μόνιμα εργαζομένων. Στους όρους αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: i) οι περιορισμοί που οφείλουν να υπάρχουν σε θέματα πλήρους ωραρίου και ημερών απασχόλησης με εργόσημο, ii) το ποσοστό των απασχολούμενων με εργόσημο στο σύνολο των εργαζομένων, iii) η απλούστευση διαδικασιών κατάθεσης αιτήματος κ.ά.
Για την δημιουργία ενός τέτοιου πλαισίου απασχόλησης απαιτείται υπουργική απόφαση κατ’ εφαρμογή του άρθρου 23 του νόμου 3836.   Η πρόταση που κατατέθηκε περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης. Με τη πρόταση ωφελούνται κυρίως τα μικρά εστιατόρια ενώ παράλληλα μειώνεται δραστικά η αδήλωτη εργασία στο συγκεκριμένο χώρο.
Η πρόταση είναι αναρτημένη στο:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!