Τσαβούσογλου: Γερμανία μην μας κάνεις μαθήματα δημοκρατίας -Ασκείς συστηματικά πιέσεις στους Τούρκους

Συνέχεια στη διαμάχη μεταξύ Αγκυρας και Βερολίνου έδωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία του σε συγκέντρωση στην οικία του γενικού πρόξενου της Τουρκίας στο Αμβούργο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε το Βερολίνο ότι ασκεί συστηματικά πιέσεις σε βάρος των συμπατριωτών του που ζουν στη Γερμανία και ότι εμποδίζει όσους επιθυμούν να παραστούν σε συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Παρακαλώ, σταματήστε να μας κάνετε μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία», είπε ακόμη.

Ο Τσαβούσογλου αναγκάστηκε να μιλήσει στην οικία του γενικού πρόξενου επειδή οι γερμανικές αρχές έκλεισαν το κτίριο στο οποίο είχε προγραμματιστεί να γίνει η συγκέντρωση. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατηγόρησε ακόμη τη Γερμανία για «συστηματική καμπάνια» εναντίον της Τουρκίας, παρότι- όπως είπε- η χώρα του δεν έχει υιοθετήσει ποτέ εχθρική στάση απέναντι στη Γερμανία ή τους Γερμανούς.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!