Τηλεφωνική επαφή Μέρκελ - Γιλντιρίμ για τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με φόντο την ένταση στις διμερείς σχέσεις έπειτα από την ακύρωση πολιτικών συγκεντρώσεων υποστηρικτών του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε γερμανικό έδαφος, ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου στην Τουρκία.

«Έχω τηλεφωνικό ραντεβού το μεσημέρι με την Γερμανίδα καγκελάριο», είπε ο κ. Γιλντιρίμ σε συγκέντρωση στην επαρχία Κιρσεχίρ της κεντρικής Τουρκίας, όπου πραγματοποιεί εκστρατεία υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, το οποίο έχει στόχο την μετατροπή του πολιτεύματος από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία.

Στη Γερμανία, 1,5 εκατομμύρια Τούρκοι υπήκοοι έχουν το δικαίωμα ψήφου και θα έχουν τη δυνατότητα να το ασκήσουν στα τουρκικά προξενεία τον Απρίλιο, παίρνοντας μέρος στο δημοψήφισμα.


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!