«Καμία άλλη χώρα δεν έκανε τόσα πολλά»


Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης να βρίσκονται σε εξέλιξη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, έδωσε έμφαση στο δημοσιονομικό μέτωπο τονίζοντας «ότι καμία άλλη χώρα δεν έκανε τόσα πολλά».
Ο Γιάννης Στουρνάρας, μίλησε εκ νέου για την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση και πρόκρινε την ανάγκη να μειωθεί η υψηλή φορολογία γιατί είναι «επικίνδυνη για την ανάπτυξη».
Όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα επανέλαβε την πρόταση της ΤτΕ για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2020 και μείωση του ποσοστού από το 2021 στο 2% του ΑΕΠ, ώστε το περιθώριο να διατεθεί για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας θεωρεί πως το δημοσιονομικό μείγμα πρέπει να αλλάξει και «να μην είμαστε πλέον μία φοροκεντρική οικονομία», κάτι το οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο».
Πρότεινε στο πλαίσιο αυτό και μία εκδοχή για ελάφρυνση του χρέους της ελληνικής οικονομίας μέσω μίας «ήπιας άσκησης» εξομάλυνσης τόκων και επιμηκύνσεις δανείων.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο ESM πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ το οποίο θα λειτουργεί ως δανειστής τελευταίας ευκαιρίας.





Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!