Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: ΔΩΡΕΑΝ Διατροφική Αγωγή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ Διατροφική Αγωγή
Για πρώτη φορά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διαθέτει Υπηρεσία Διατροφικής Αγωγής, προσφέροντας σε όσους δημότες επιθυμούν ΔΩΡΕΑΝ Διατροφική  στήριξη από έμπειρους Διαιτολόγους και Διατροφολόγους.
«Μετά από τα τρία υπαίθρια Γυμναστήρια  και την εγκατάσταση Ποδηλατικών Σταθμών κοινής χρήσης, δημιουργήσαμε και μία καινοτόμο Υπηρεσία Διατροφικής Αγωγής  για  όσους Δημότες μας  επιθυμούν μια Διατροφική Συμβουλευτική Υποστήριξη ή επιβάλλεται λόγω ασθενειών να  ακολουθούν μια συγκεκριμένη Διατροφική αγωγή. Προσπαθούμε μέσα από στοχευμένες  δράσεις να συνδυάσουμε την υπαίθρια άθληση  και  την ισορροπημένη διατροφή  για να βοηθήσουμε τους δημότες μας, είτε  να αποκτήσουν, είτε  να διατηρήσουν ένα ασφαλές επίπεδο ποιότητας στη ζωή τους. Στο πρόγραμμα αυτό δίνουμε προτεραιότητα  στις διατροφικές ή αναπτυξιακές διαταραχές των παιδιών , διότι η νέα γενιά κινδυνεύει περισσότερο απ’ όλους λόγω της οικονομικής κρίσης » δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας καλώντας τους Δημότες να κάνουν χρήση της νέας υπηρεσίας.
Η πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία παρέχεται δια του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και απευθύνεται σε συγκεκριμένες ομάδες κατοίκων και δημοτών του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.
Οι Διαιτολόγοι και  οι Διατροφολόγοι του τμήματος θα παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ
ειδικά Διατροφολόγια και Συμβουλές Διατροφής

α) σε γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης
β) σε γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης
γ) σε όσους πάσχουν από Διαβήτη
δ) σε όσους πάσχουν από Υπέρταση
ε) σε υπερήλικες
ζ) σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών) θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ
α) Υπολογισμός Βασικού Μεταβολισμού (ΒΜ) και Ημερησίων Ενεργειακών Απαιτήσεων (ΗΕΑ)  κάθε παιδιού.
β) Ενημέρωση των γονέων με ατομική ταυτότητα Θρέψης και Ανάπτυξης του παιδιού.
γ) Προσωπική και τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς για την κατάσταση Θρέψης και Ανάπτυξης κάθε παιδιού  και παροχή διατροφικών οδηγιών ανά περίπτωση.

«Με πρωτοβουλίες  όπως αυτή θυμίζουμε σε όλους τους δημότες μας τα λόγια του Ιπποκράτη ο οποίος είχε πει ότι το φαγητό πρέπει να είναι το φάρμακό σας και το φάρμακό σας πρέπει να είναι το φαγητό σας. Αν ακολουθούσαμε τη συμβουλή του, πιθανόν σήμερα να μην είχαμε τόσα πολλά προβλήματα υγείας που προκύπτουν από την κακή διατροφή. Επειδή όπως από τότε άλλαξαν πολλά , συστήσαμε αυτήν την Υπηρεσία Διατροφικής Αγωγής με μοναδικό  ζητούμενο την διασφάλιση μιας  καλής φυσικής κατάστασης μέσα  από την ισορροπημένη Μεσογειακή Διατροφή» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος.


Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Μαβίλη & Πυθαγόρα (περιοχή ΙΚΑ Ευόσμου), στο ygeia@kordelio-evosmos.gr  και στο 2310 558 505. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos .


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!