Με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας και τα δύο χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου


                                    
                                        ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
                                                                   Ωραιόκαστρο 7-3-2017
Με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας και τα δύο χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κτιρίου «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Ωραιοκάστρου και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017!
Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βικτωρία Γεράκη στην εισήγησή της ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις της Επιτροπής στα δύο χρόνια λειτουργίας της, 5/3/2015-5/3/2017, και τόνισε στο λόγο της ότι αυτή η ημέρα ουσιαστικά δεν είναι μέρα γιορτής αλλά ημέρα μνήμης, που πρέπει να τιμούμε αγώνες κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου.
Η Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που τίμησε με την παρουσία της τον Δήμο Ωραιοκάστρου και την εκδήλωση του Δήμου, απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τον αγώνα που κάνει για τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, την ίση μεταχείριση και τη ζωή γενικότερα όχι μόνο ως Υφυπουργός και Βουλευτής αλλά και ως άνθρωπος και γυναίκα.
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης της απένειμε το αναμνηστικό της εκδήλωσης, ως είθισται, και στο χαιρετισμό του καλωσόρισε και ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την παρουσία της. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Ημέρας, στα δικαιώματα και στον ενεργό ρόλο των γυναικών στην καθημερινότητα αλλά και τη σημαντικότητα της ύπαρξης της Επιτροπής  αναγνωρίζοντας  το έργο της.
Στα τρία σημαντικά κοινωνικά θέματα, στο σεξισμό, τις έμφυλες διαφορές και την εφηβική εγκυμοσύνη αναφέρθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι ομιλήτριές μας, η Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια κ. Ευγνωσία Ραφτοπούλου-Χατζιπρίμου, η Ψυχολόγος κ. Στέλλα Καραπά - και η Εκπαιδευτικός κ. Νατάσσα Μάνιου.
Στο μουσικό διάλειμμα χαρήκαμε τους κ. Γιώργο Ταπέ στο πιάνο και κ. Γιώργο Σημαιωνίδη στο βιολί από το ωδείο «Ορφέας» Ωραιοκάστρου.
Τη σκυτάλη πήρε η ομάδα σύγχρονου χορού «Ιδεατό Βήμα» του ΑΠΦ «Fitness and Dance» Ωραιοκάστρου με χορογράφο την κ. Στεφανία Σαλβάνου. Η Στελίνα Κιούρου, η Βίκυ Καδίτη, η Ερασμία Καψάλη, η Σοφία Μπιτζίκα και η Θεοδώρα Πλιάκη μας παρουσίασαν χορευτικό απόσπασμα από το έργο «She» και έκλεψαν κυριολεκτικά τις εντυπώσεις.
Την  εκδήλωση έκλεισε με την υπέροχη φωνή του ο κ. Βασίλης Ταπές, ψυχή των ωδείων Ταπέ, τον οποίο και απολαύσαμε σε αγαπημένα τραγούδια αφιερωμένα στη Γυναίκα.
Ευχαριστούμε  τους χορηγούς των  επετειακών φυλλαδίων της Επιτροπής και τους χορηγούς της εκδήλωσης:
Το  περιοδικό «Τριάντα Ημέρες», τον εκπαιδευτικό όμιλο «Καραογλάνη-Δημητριάδη», το βιβλιοπωλείο «Σχέδιο», το κρεοπωλείο «Παραγωγή», το αρτοζαχαροπλαστείο «Φοίνιξ», το κατάστημα αθλητικών «Sport Life», το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Θεωρητικό και Πρακτικό», το κατάστημα οπτικών «Optiquerie», τα αρτοζαχαροπλαστεία «Μελί-Μελί», το Ωδείο «Ορφέας», τον σύλλογο «Fitness and Dance», την κ. Λιάνα Παπαδοπούλου, την κ. Νίκη Βαφέα,  τον κ. Χρήστο Σαραμούρτση, τον κ. Ιωάννη Κανταρτζή, το κέντρο κήπου «Παπακώστας» και τους υπαλλήλους του δήμου για τη βοήθειά τους.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά  το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και την Υφυπουργό κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά για την παρουσία της, τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση για τη στήριξη στο έργο της Επιτροπής, τις ομιλήτριες για την άψογη συνεργασία, όλους τους επισήμους, τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων και φυσικά όλες και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!