Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η μη συμμόρφωση της Πολιτείας για τους μισθούς των δικαστικών

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκληθεί η Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου προκειμένου να αποφανθεί σχετικά, μετά από προδικαστικό ερώτημα.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ύστερα από την απόφαση του Α' κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κατά πλειοψηφία έκρινε ότι οι διατάξεις των νόμων 4270/2014 και 4307/2014 κατά το σκέλος που αφορούν τους δικαστικούς λειτουργούς, αντίκεινται σε διατάξεις του Συντάγματος οι οποίες «επιτάσσουν την ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών και συνακόλουθα των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών, προς την αρχή του κράτους δικαίου και τα άρθρα 20 και 95 του Συντάγματος και το άρθρο 6 της Ε.Σ.Δ.Α., από τα οποία, σε συνδυασμό με τα άρθρα 26 και 88 του Συντάγματος, συνάγεται η υποχρέωση συμμορφώσεως των οργάνων της Πολιτείας προς τις δικαστικές αποφάσεις».


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!