Στο ΣτΕ η Κατερίνα Σαββαΐδου

Όπως η ίδια ανέφερε την Πέμπτη κατά την συζήτηση προσφυγής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Συμβουλίο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το υπ' αριθμ 1338/2016 βούλευμά του, έκρινε να μην γίνει σε βάρος της κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και να μην παραπεμφθεί σε δίκη, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης της πράξης.

Η ίδια ελεγχόταν ως ύποπτη, για το αν είχε δώσει   χρονικό περιθώριο ενός έτους – και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος – στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να   αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου βρέθηκε στο ΣτΕ καθώς συζητήθηκε η προσφυγή της για τη νομιμότητα ή μη της αποπομπής της από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, το 2015 με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, η επίμαχη απόφαση εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας, δεδομένου ότι εκδόθηκε όχι προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, για το λόγο ότι εκείνη δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση.

Επίσης, υποστήριξε ότι η πολιτική εμπάθεια απέναντί της προκύπτει από σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν την επί μακρόν προσπάθεια απομάκρυνσή της από τη γενική γραμματείας και τις απόπειρες της κυβέρνησης καθ' όλη την διάρκεια της θητείας της να την εξαναγκάσει σε παραίτηση.         

Το ΣτΕ αναμένεται να αποφανθεί σχετικά τους επόμενους μήνες.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!