Panamera Sport Turismo: Η συναρπαστική εκδοχή της πρακτικότητας (video)

Χωρίς καμία αλλαγή στις βασικές της διαστάσεις, με μόνη αύξηση στο ύψος της οροφής κατά 5 χιλιοστά, η Porsche Panamera αποκτά και station έκδοση με την ονομασία Sport Turismo, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης στις 7 Μαρτίου.

Χωρίς αλλαγές στα μηχανικά μέρη, όλες οι διαφορές της Turismo με τη sedan Panamera δεύτερη γενιάς, που παρουσιάστηκε το 2016, εντοπίζονται στη σχεδίαση του αμαξώματος και στους χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, από τις δεύτερες κολώνες του αμαξώματος και πίσω, η οροφή διατηρεί μια πιο παράλληλη προς το έδαφος γραμμή, χωρίς την κλίση αυτής της sedan. Λόγω αυτής, οι γυάλινες επιφάνειες στις πίσω πόρτες έχουν διευρυνθεί, δίνοντας έτσι μια καλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ στο πίσω κάθισμα μπορούν πλέον να φιλοξενηθούν τρία, αντί των δύο, άτομα. Τα οποία έχουν και μεγαλύτερο «αέρα» για τα κεφάλια τους.

Η οριζόντια γραμμή της οροφής έχει βελτιώσει επίσης την ευχέρεια εισόδους προς και εξόδου από τις πίσω θέσεις, ενώ έχει αποφέρει και ένα μικρό κέρδος στη χωρητικότητα για τις αποσκευές. Το πορτ μπαγκάζ έχει πλέον όγκο 520 λίτρων, 20 περισσότερα από την sedan, ενώ διαθέτει και ένα έξυπνο σύστημα οργάνωσής του. Ταυτόχρονα, το πίσω κάθισμα χωρίζεται σε τρία μέρη με το κάθετο τμήματα του να διπλώνει αποκαλύπτοντας συνολικά έως και 1.390 λίτρα για τις αποσκευές.

Βελτιωμένη λοιπόν η πρακτικότητα και η χωρητικότητα, που με δεδομένα τα 5,049 μέτρα μήκους και τα 1,937 μέτρα του πλάτους του τεράστιου αμαξώματος, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως το highlight του μοντέλου. Αντίθετα, ο συνδυασμός αυτών των χώρων με τις εκρηκτικές επιδόσεις είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Panamera Sport Turismo, η οποία διατίθεται με κινητήρες V6 και V8 turbo, με ισχύ που ξεκινά από τους 325 και κορυφώνεται στους 542 ίππους.

Όσοι θέλουν να σέρνουν… καράβι, μπορούν να προτιμήσουν τη μοναδική diesel εκδοχή, με τετράλιτρο σύνολο 416 ίππων.

Σύμφωνα με την Porsche οι τιμές της νέας Panamera Sport Turismo ξεκινούν, στη Γερμανία πάντα, από 97.557€ και φτάνουν στα 158.604€. Για τη χώρα μας, υπολογίστε επιπλέον ένα ολόκληρο φορτηγό χρήματα.


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!