Δ. Τζανακόπουλος: Πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία

«Πολύ κοντά» στο να βρεθεί ένα «σημείο ισορροπίας» για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας ακόμη και πριν τις 20 Μαρτίου βρίσκονται η κυβέρνηση και οι θεσμοί, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πάντως ότι παραμένει η επιφύλαξη των εργασιακών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ως προς τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα υπάρχουν δυο μεγάλα θέματα: τα εργασιακά και η συζήτηση περί μέτρων και αντίμετρων. Στο τελευταίο σκέλος «υπάρχει η δυνατότητα συγκλίσεων» δήλωσε, προσθέτοντας πάντως πως «συνεχίζει να υπάρχει η επιφύλαξη για τα εργασιακά».

Επισήμανε πάντως ότι υπάρχουν «υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές» και ότι «το ΔΝΤ έκανε μεγάλη υποχώρηση στο θέμα των αντίμετρων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά συζητάει με τους εταίρους για μία συνολική συμφωνία και όχι για «μια σπασμένη συμφωνία». «Αν υπό την πίεση του χρόνου πούμε ‘να τελειώνουμε’ για να πετάξουμε το μπαλάκι για έξι μήνες μετά δεν θα έχουμε λύσει τίποτε» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία ανάγκη από σταθερότητα.

Ερωτηθείς για το κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία, ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε ευθύνες στο ΔΝΤ, αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Το ΔΝΤ ξεκίνησε τη συζήτηση με μια σειρά παράλογες απαιτήσεις» είπε, συμπληρώντας παράλληλα πως η Ν.Δ. «αντί να κάνει μία εποικοδομητική κριτική για την αξιολόγηση επέλεξε μία κριτική κινδυνολογίας και καταστροφολογίας».

Ανέφερε ακόμη ότι από την 1η Ιανουραρίου 2019  θα υπάρξει μια σειρά από αλλαγές στη φορολογία, που θα επιβαρύνει κάποιες κατηγορίες και θα ελαφρύνει κάποιες άλλες. Οι αλλαγές αυτές, όπως διευκρίνισε, θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!