Φωτογραφίες-ντοκουμέντα: Οι 4 πύραυλοι που εκτόξευσε η Β. Κορέα υπό το βλέμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες]

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη χθεσινή εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων, παρουσία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στις φωτογραφίες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να χειροκροτά τη στιγμή που εκτοξεύονται οι πύραυλοι, ενώ στη συνέχεια παρακολουθεί την πορεία τους στον ουρανό. Οι εκτοξεύσεις αυτές έγιναν μετά την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας για αντίποινα, αναφορικά με τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, τις οποίες η Πιονγιάνγκ θεωρεί ως προετοιμασία για πόλεμο.

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θαλάσσια περιοχή της βορειοδυτικής ακτής της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στο Τόκιο. Τρεις από τους τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Βόρεια Κορέα κατέπεσαν εντός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας, σε απόσταση 300-350 χιλιομέτρων από τη χερσόνησο Όγκα.

Η κίνηση αυτή της Β. Κορέας προκαλεί ανησυχία στη διεθνή κοινότητα. Όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγιάνγκ, KCNA, στόχος ήταν οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία. «Αν οι ΗΠΑ ή η Νότια Κορέα πυροδοτήσουν έστω και ένα βλήμα στο έδαφός μας, θα διαλύσουμε την πηγή της εισβολής και της πρόκλησης με έναν πυρηνικό πύραυλο», αναφέρεται στο τηλεγράφημα και διευκρινίζεται ότι «οι τέσσερις πύραυλοι είχαν στόχο τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία».

Η Σεούλ δεν επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι είχαν χαρακτηριστικά βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM), οι οποίοι θα μπορούσαν να απειλήσουν τις ΗΠΑ, ωστόσο τόνισε ότι η πτήση τους κάλυψε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων, φτάνοντας σε ύψος 260 χιλιομέτρων.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!