Υπεγράφη το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ για όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το ποιος μπορεί να ταξιδεύει στις ΗΠΑ και ποιος όχι, με επίκεντρο τους πολίτες έξι χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, υπεγράφη τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε σχέση με το προηγούμενο διάταγμα, το οποίο ακυρώθηκε από τα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ σε δύο βαθμούς, το νέο εξαιρεί τους πολίτες του Ιράκ, ενώ απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο σε πολίτες του Ιράν, της Συρίας, της Υεμένης, της Λιβύης, του Σουδάν και της Σομαλίας οι οποίοι δεν διαθέτουν βίζα.

Διατηρείται επίσης η απαγόρευση υποδοχής προσφύγων για 120 ημέρες.

Η έναρξη εφαρμογής του διατάγματος ορίζεται στις 16 Μαρτίου, για την αποφυγή «αναταράξεων» στην ταξιδιωτική κίνηση.\

Όσοι πολίτες των έξι χωρών διαμένουν στις ΗΠΑ νόμιμα, με άδεια εργασίας (πράσινη κάρτα) ή έχουν βίζα σε ισχύ δεν επηρεάζονται από το διάταγμα.

Σε κοινές δηλώσεις τους μετά την υπογραφή του διατάγματος, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο γενικός εισαγγελέας (υπουργός Δικαιοσύνης) Τζεφ Σέσιονς και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι ανέφεραν ότι 300 άνθρωποι οι οποίοι είχαν γίνει δεκτοί στις ΗΠΑ ως πρόσφυγες ερευνώνται από το FBI για πιθανές διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

Ο κ. Κέλι υπερθεμάτισε για την αναγκαιότητα των περιορισμών, σημειώνοντας ότι πολλές φορές οι εχθροί των ΗΠΑ εκμεταλλεύονται τις ελευθερίες που παρέχει το αμερικανικό κράτος, στρέφοντάς τες εναντίον του.

naftemporiki.gr


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!