Σάββας Αναστασιάδης Οι γυναίκες του πόντου ήταν αυτές που καθόρισαν την εξέλιξη και τον πολιτισμό των ποντίων

                                                                                                   

 09 Μαρτίου 2017
Δελτίο Τύπου

Σάββας Αναστασιάδης: Οι γυναίκες του πόντου ήταν αυτές που καθόρισαν την εξέλιξη και τον πολιτισμό των ποντίων

O αν. Τομεάρχης  Εξωτερικών Ν.Δ. για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, βρέθηκε χθες  Τετάρτη 8 Μαρτίου, στο στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εκπομπή « Φωνή της Ελλάδας» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για να τιμήσει τη γυναίκα του Πόντου , για πρώτη φορά, 90 χρόνια μετά τη βίαιη εκδίωξή της από τα πατρογονικά εδάφη.
Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Βουλευτής Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης: 
«Καταφέρατε σήμερα να με συγκινήσετε γιατί μου φέρατε στη θύμηση γυναίκες όπως, μάνα , γιαγιά, τραννέσα μάνα ή καλομάνα, όπως τη λέγαμε εμείς, οι οποίες καθόρισαν τη ζωή μας και την πορεία μας. Μας όρισαν ένα πλαίσιο αρχών και αξιών, μας έμαθαν να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε με ήθος ,με εντιμότητα  και με πείσμα, που είναι χαρακτηριστικό της γενιάς μας, για να φτάνουμε εκεί που θέλουμε και να μην αφήνουμε τίποτε στη μέση.
Γι αυτό οφείλω ως πολίτης αυτής της Χώρας να συγχαρώ την «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», και ως πόντιος πολίτης να σας ευχαριστήσω θερμά για την πολύ σημαντική  αυτή πρωτοβουλία, να οργανώσετε εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα του πόντου, για πρώτη φορά μετά από 90 χρόνια από την εκδίωξή της  από τις πατρογονικές εστίες.
Η πόντια γυναίκα , η πόντια μάνα , η εργαζόμενη ,υπήρξε στυλοβάτης της ποντιακής οικογένειας. Υπήρξε πρότυπο αγωνιστικότητας, εργατικότητας, αυτοθυσίας, αυταπάρνησης, τόλμης , δυναμισμού και προόδου.
Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της οικογένειας διότι είχε την ευθύνη και τη διαχείριση των παππούδων , των γονιών, των αδερφών , των παιδιών, καθώς οι οικογένειες έμεναν όλες μαζί τότε. Και βεβαίως είχε  και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών με αρχές και αξίες,  την πατρίδα και τη θρησκεία. 
Οι γυναίκες του πόντου ήταν αυτές που καθόρισαν την εξέλιξη και τον πολιτισμό των ποντίων. Θεωρώ ότι η πόντια γυναίκα αδικείται στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω και πάλι »











Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!