Νέα στοιχεία για το νεκρό έμβρυο από τον ιατροδικαστή

Το έμβρυο που βρέθηκε στα σκουπίδια στη Λάρισα ήταν κατά προσέγγιση 5 μηνών και ο θάνατός του ήταν ενδομήτριος, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα, αλλά οι κακώσεις που έφερε ήταν μεταθανάτιες.

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ότι η έξοδός του έμβρυο «πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ανθρώπων που ήξεραν ιατρική τέχνη».

Στη συνέχεια ο ίδιος σημείωσε πως το γεγονός ότι το έμβρυο βρέθηκε στα σκουπίδια, «δημιουργεί ένα περιβάλλον μιας έκνομης κατάστασης».

Ανέφερε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις θα μπορέσουν να εξάγουν ορισμένα συμπεράσματα, καθώς από αυτές «μπορούμε να υπολογίσουμε εάν υποθετικά η μητέρα έπαιρνε κάτι ή αν της δόθηκε κάτι προκειμένου να επέλθει ο θάνατος του κυήματος».

Ο κ. Κραβαρίτης επεσήμανε την πιθανότητα ο θάνατος να είναι παθολογικός. Όμως, στην περίπτωση που συνέβη αυτό και ήταν «επιβεβλημένη η έξοδος του κυήματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία της εγκύου, τότε δεν υπήρχε λόγος να πεταχτεί στα σκουπίδια.

»Γιατί υπάρχει και πρωτόκολλο χειρουργείου, υπάρχει και φάκελος νοσηλείας. Συνεπώς το ότι ανευρέθηκε όπως ανευρέθηκε δημιουργεί ένα περιβάλλον μιας εκνόμου καταστάσεως» σημείωσε ο ιατροδικαστής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από την αστυνομία, που με βάση τη λήψη γενετικού υλικού επιδιώκει να εντοπίσει η μητέρα του. 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!