Μ. Λαμτζίδης: Απάντηση στην «απάντηση» του Γ. Θεοδωρόπουλου

Απάντηση στην «απάντηση» του Γ. Θεοδωρόπουλου
                            
Με την «απάντησή» του στη δήλωσή μου ενόψει εγκαινίων του ΣΜΑ Ευκαρπίας , ο Γ. Θεοδωρόπουλος προβαίνει σε καθαρά προσωπική και «ανοίκεια» επίθεση χρησιμοποιώντας μάλιστα και φράσεις  της «αργκό» του πολιτικού πεζοδρομίου.
Απάντηση περίμενα από την ηγεσία του ΦΟΔΣΑ και όχι από τον αντίθετα κινούμενο Γ. Θεοδωρόπουλο. Φαίνεται ότι ο τελευταίος ενοχλήθηκε περισσότερο!
Του απαντώ:
1.                            Η «απάντησή» του δόθηκε στη δημοσιότητα «κατόπιν εορτής» (βλ. «φιέστα εγκαινίων του ΣΜΑ Ευκαρπίας) χωρίς να θίγει κανένα θέμα από όσα έθιξα με τη δήλωσή μου.
2.                            Προφανώς ενοχλήθηκε και χόλωσε γιατί «έμεινε πίσω». Κάτι έπρεπε να πει κι αυτός!
3.                            Και φυσικά διάλεξε ένα θέμα που δεν είχε άμεση σχέση με τα εγκαίνια, τους όψιμους «εκβραχισμούς» και τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ
4.                            Συνειδητά απόκρυψε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας είχα σταθερό «μέτωπο» και αντίθεση με την πολιτική της ηγεσίας Γεράνη , ενώ φρόντιζα να τη δημοσιοποιώ ενημερώνοντας τους πολίτες.
5.                            Πάνω από 15 ημέρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση προσφυγής κατά του ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας θυμήθηκε να μας ενημερώσει ότι κι αυτός συνυπόγραψε τη σχετική προσφυγή .
6.                            Ερωτώ: Γιατί δεν το έκανε αμέσως μετά την κατάθεσή της με κάποια δημόσια δήλωσή του; Περίμενε τη λήξη της «τελετής» των εγκαινίων του ΣΜΑ Ευκαρπίας και την δική μου δημόσια δήλωση για να ενημερώσει τους πολίτες;
7.                            Αν δεν έκανα τη δήλωση που τον ενόχλησε «σφόδρα»- όσο και τον Μιχ. Γεράνη και την ηγετική ομάδα του ΦΟΔΣΑ- δεν θα μας ενημέρωνε για αυτή την προσφυγή; Μήπως ήταν «κρατικό μυστικό»; Και γιατί δεν την έδωσε  στη δημοσιότητα; Φοβάται κάτι ή κάποιους ή δεν την πολυπιστεύει;
8.                            Είναι αλήθεια ότι αρχικά είχα την ιδέα να συμπράξω στην σύνταξη της προσφυγής. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο Γ. Θεοδωρόπουλος είχε δηλώσει ότι θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη η κομματική μου ιδιότητα. Αλλά ότι και ο ίδιος ενεργοποιήθηκε την τελευταία στιγμή , όταν τα χρονικά περιθώρια ήταν ασφυκτικά.
9.                            Ενήργησα, όπως είχα ηθική και πολιτική υποχρέωση ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή το θέμα είχε και πολιτικό χαρακτήρα, το έθεσα με θεσμικό τρόπο στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης.
Πράγματι, το θέμα  εξετάστηκε και συζητήθηκε θεσμικά και μέσα από μία επιστάμενη συζήτηση και προσεκτική μελέτη των κειμένων πείστηκα ότι  μία τέτοια προσφυγή δεν θα είχε τύχη.
Η νομική μάχη κατά της «καύσης συμμείκτων» μπορεί να δοθεί στις επιμέρους μελλοντικές αδειοδοτήσεις τέτοιων εργοστασίων.
Ενημέρωνα συνεχώς το Γ. Θεοδωρόπουλο και άλλους ενδιαφερόμενους , ώστε να μην τους αιφνιδιάσω, για να έχουν το χρόνο να καταθέσουν την προσφυγή, όπως και έκαναν.
Που είναι το πρόβλημα λοιπόν γι΄αυτόν;
10.                       Διαβάζοντας ένας καλόπιστος τρίτος την «απάντηση Γ. Θεοδωρόπουλου» καταλήγει ότι ήθελε να πλήξει προσωπικά εμένα ενοχλημένος από την απήχηση της δήλωσής μου ενόψει των εγκαινίων, διότι δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει δημόσια για τα υπόλοιπα σοβαρότατα ζητήματα που έθιγα με αυτήν.
11.                       Αλήθεια, ας θυμηθεί: Ποια ήταν η θέση του για τους όψιμους επιπλέον  «εκβραχισμούς» στο ΣΜΑ Ευκαρπίας με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους , σε μία περιοχή που ήταν γνωστό ότι ήταν «νταμάρι»; Και ας θυμηθεί τον τρόπο που αντέδρασα και μάλιστα με δημόσιο τρόπο φέρνοντας στη δημοσιότητα το θέμα.
Σταματώ εδώ.
Κρίμα για το Γιώργο Θεοδωρόπουλο! Νόμιζα ότι διέθετε πολιτικό βάθος , αλλά αποδείχθηκε ότι είναι εξαιρετικά ρηχός!
                                Θεσσαλονίκη, 8.3.2017
Μανόλης Λαμτζίδης
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς
Μέλος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!