Βρετανία: Στο κοινοβούλιο οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit

Έναν επιπλέον όρο στο «Σχέδιο Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστοποίηση αποχώρησης)», το νομοσχέδιο που δίνει στη βρετανική κυβέρνηση την εξουσιοδότηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., πρόσθεσε η Βουλή των Λόρδων.

Με ψήφους 366 υπέρ έναντι 268 κατά, η Άνω Βουλή ενέκρινε τροπολογία βάσει της οποίας οποιαδήποτε συμφωνία για Brexit θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση από το βρετανικό Κοινοβούλιο πριν από τη σχετική συζήτηση στην Ευρωβουλή, ενώ αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, οι βουλευτές θα πρέπει να εγκρίνουν μια απόφαση για αποχώρηση χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Η βρετανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανατρέψει τις τροποποιήσεις που ψήφισε η Άνω Βουλή, τόνισε σε ανακοίνωση του ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Είναι σαφές ότι κάποιοι βουλευτές στην Βουλή των Λόρδων θα επιδιώξουν να εμποδίσουν αυτή την διαδικασία και είναι πρόθεση της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί. Θα στοχεύσουμε πλέον για να ακυρώσουμε αυτές τις τροπολογίες στην Βουλή των Κοινοτήτων», υπογράμμισε ο κ. Ντέιβις.

Και τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα θα πρέπει να εγκρίνουν τις όποιες αλλαγές πριν από τη μετατροπή του σχεδίου νόμου σε νόμο του κράτους και πριν από την ενεργοποίηση από τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι της νόμιμης διαδικασίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!