Spiegel: H Toυρκία έχει συμφέρον να διατηρήσει τη συμφωνία με την Ε.Ε.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει συμφέρον να διατηρηθεί η συμφωνία με την Ε.Ε. στο προσφυγικό, εκτιμά το περιοδικό Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «οι τριβές στις σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας οξύνθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την παρεμπόδιση Τούρκων πολιτικών να κάνουν προεκλογικό αγώνα επί γερμανικού εδάφους και τη σύγκριση της σημερινής Γερμανίας με το ναζιστικό καθεστώς δια στόματος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν».

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της διμερούς δυσφορίας, παρατηρεί το Spiegel, προκαλεί εντύπωση ότι η Άγκυρα δεν αναφέρθηκε καθόλου, όπως έκανε επανειλημμένα στο παρελθόν, σε μια ενδεχόμενη καταγγελία της συμφωνίας με την Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Τρία δισ. ευρώ στην Τουρκία από την Ε.Ε

Αυτό, όπως σημειώνει το Spiegel συμβαίνει γιατί η «Άγκυρα έχει ανάγκη τα εμβάσματα από τις Βρυξέλλες» καθώς «η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε κρίση και ειδικά ο τουρισμός καταρρέει».

«Ένα τμήμα της συμφωνίας για το προσφυγικό είναι και η καταβολή ποσού τριών δισ. ευρώ από την Ε.Ε., μέρος του οποίου δεν έχει ακόμα καταβληθεί», επισημαίνει το δημοσίευμα προσθέτοντας: «Γνώστες των τουρκικών πραγμάτων εξάλλου επισημαίνουν ότι η τουρκική κυβέρνηση θα ερχόταν αντιμέτωπη με εσωτερικά προβλήματα, αν παραβίαζε τα συμπεφωνημένα με την Ε.Ε. Πολλοί Τούρκοι εξέλαβαν τη στήριξη προς τους κατά πλειοψηφία μουσουλμάνους πρόσφυγες σαν βοήθεια ''στα αδέρφια τους''. Και στο σημείο αυτό ο Ερντογάν δεν θέλει να διακινδυνεύσει την παραμικρή διένεξη».


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!