Τζανακόπουλος: Είμαστε κοντά σε τεχνική συμφωνία -Για την αβεβαιότητα στην οικονομία φταίει η ΝΔ

Κατηγορηματικός ότι για το τεχνικό σκέλος της συμφωνίας "είμαστε κοντά ώστε και νωρίτερα από τις 20 Μαρτίου να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας" εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον Σκάι και στην εκπομπή "πρώτη γραμμής" ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως "έχουμε υποχωρήσει και οι δυο πλευρές", για να υπογραμμίσει πως υπάρχει επιφύλαξη στα εργασιακά, καθώς και στα μέτρα και τα αντίμετρα.

Ερωτηθείς για τα φορολογικά, σημείωσε χαρακτηριστικά: "Θα υπάρξει μια σειρά από αλλαγές στη φορολογία που θα επιβαρύνουν κάποιες κοινωνικές κατηγορίες και κάποιες που θα ελαφρύνουν κάποιες κοινωνικές κατηγορίες"  και ανέφερε πως ο δημοσιονομικός αντίκτυπος θα ειναι μηδέν.

Ο ίδιος απέφυγε να πει εαν η Αθήνα έχει συμφωνήσει σε μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ και ανέφερε πως δεν θέλει να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες.

Εξαπολύοντας τέλος επίθεση στη ΝΔ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως "η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να κάνει μια εποικοδομητική κριτική, επέλεξε μια πολιτική κινδυνολογίας και καταστροφολογίας".

Για την αβεβαιότητα στην οικονομία φταίει η ΝΔ
Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην οικονομία προκλήθηκε από δύο στάσεις, η μία του ΔΝΤ που έλεγε ότι για να μπω στο πρόγραμμα θέλω μέτρα 4 δισ. και η άλλη της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Η αξιωματική αντιπολίτευση αντί εποικοδομητικής κριτικής, τύπου η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει έτσι, επέλεξε πολιτική κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» είπε και συνέχισε: «Την αβεβαιότητα την καλλιέργησε για πολιτικούς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!