Τσίπρας: ¨Απόδοση του στρ. Παύλου Μελά στο λαό της Δυτ. Θεσ/νικης¨ - Όλες οι λεπτομέρειες [φώτο] [video]

Την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας  στο χώρο του στρατοπέδου, παρουσία του δημάρχου κ Δήμητρη Δεμουρτζίδη και του υπουργού Άμυνας κ Παν. Καμένου.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε οτι «...Ο χώρος αυτός που ήταν στρατόπεδο, θα είναι ένας χώρος που θα ανήκει στους πολίτες, σε όλο το λαό της δυτικής Θεσσαλονίκης, ελεύθερα προσβάσιμος αλλά και χώρος όπου θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες για καλλιτεχνική δημιουργία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», πρόσθεσε και επισήμανε ότι «μια έκταση 336 στρεμμάτων παραχωρείται για 99 χρόνια στον δήμο Παύλου Μελά για ελεύθερη χρήση από την τοπική κοινωνία».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης σε προηγούμενα σχέδια, που είχαν προκύψει μέσα από αγώνες και διεκδικήσεις, αλλά οδηγούσαν στη διάσπαση του ενιαίου χώρου του πρώην στρατοπέδου και την οικοδόμηση 52 στρεμμάτων. Ωστόσο, τόνισε ότι χάρη στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και των κινημάτων των πολιτών, βρέθηκε λύση σε συνεργασία και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι, αποδίδεται στην κοινωνία το σύνολο του χώρου για να δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο και ένας πνεύμονας πρασίνου, ψυχαγωγίας και αναψυχής και παράλληλα, αντί να οικοδομηθούν τα 52 στρέμματα, θα παραχωρήσει ο δήμος στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας που κατέχει την ιδιοκτησία του χώρου, 83 έτοιμα διαμερίσματα που έχει στην κυριότητά του και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν άμεσα για τις ανάγκες της στέγασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Και θέλω να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεργασία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε  στο ρόλο των κινημάτων των πολιτών, χαρακτηρίζοντάς τα, ως το “οξυγόνο της δημοκρατίας”. Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι τα κινήματα αυτά υπενθύμισαν στην Πολιτεία τις δεσμεύσεις της και πρόσθεσε: «αυτό είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, η διεκδίκηση και ο έλεγχος από τους ίδιους τους πολίτες. Είναι οξυγόνο τα κοινωνικά κινήματα, διότι τα προβλήματα υπάρχουν και εδώ παντού, συσσωρευμένα και άλλα που δημιουργούνται στις σύγχρονες νέες συνθήκες. Η προτεραιοποίηση της αξιοποίησης του χρόνου για τη λύση των προβλημάτων είναι ένα ζήτημα. Όταν, λοιπόν, υπάρχει πολιτική βούληση είναι χρήσιμο να υπάρχει και αυτή η διαρκής πίεση της τοπικής κοινωνίας, του λαϊκού παράγοντα, προκειμένου να ψάχνουμε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις».
Την διαμαρτυρία τους εκδήλωσαν οι Λαικές  Επιτροπές Β/Δ Συνοικιών, έξω απο το στρατόπεδο.

Δείτε φώτο και βίντεο (μετά τις φώτο) , από την εκδήλωση:





















Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!