Το FBI «αδειάζει» τον Τραμπ για τις κατηγορίες εναντίον Ομπάμα

Ο επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, απορρίπτει όσα ισχυρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στον πύργο του στη Νέα Υόρκη κατά την προεκλογική περίοδο με εντολή του Μπαράκ Ομπάμα.

Η είδηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times και επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, στο Associated Press και στη Wall Street Journal.

Ο Κόμεϊ φέρεται να εισηγήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης να απορρίψει το αίτημα του Αμερικανού προέδρου σχετικά τη διενέργεια έρευνας για τη διαλεύκανση της υποθέσεων των «παρακολουθήσεων» κατά τη διάρκεια της περσινής προεκλογικής περιόδου καθώς «η κατηγορία είναι διατυπωμένη με τέτοιο ώστε να υπαινίσσεται ότι η υπηρεσία του έχει παραβιάσει το νόμο».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει ακόμη εκδώσει κάποια απάντηση στο αίτημα Κόμεϊ, αλλά ο τελευταίος εκτιμά ότι ο Τραμπ δεν έχει αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του κατά του Ομπάμα.

Στο ίδιο ύφος ήταν και η χθεσινή δήλωση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ στο NBC: «Λόγω της θέσης μου θα γνώριζα αν υπήρχε κάποιο σχετικό ένταλμα. Το αρνούμαι κατηγορηματικά».

Άλλωστε, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν προσκόμισε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, μόνο ισχυρίστηκε -σε ένα μπαράζ μηνυμάτων μέσω Twitter φυσικά- ότι ο προκάτοχός του προσπάθησε να τον υπονομεύσει:

«Πόσο χαμηλά είχε πέσει ο πρόεδρος Ομπάμα ώστε να παρακολουθεί τα τηλέφωνά μου κατά την ιερή προεκλογική διαδικασία. Αυτό είναι Νίξον/Γουότεργκεϊτ. Κακός (ή άρρωστος) τύπος!»

How low has President Obama gone to tapp my phones during the very sacred election process. This is Nixon/Watergate. Bad (or sick) guy!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 Μαρτίου 2017

«Βάζω στοίχημα ότι ένας καλός δικηγόρος θα έστηνε πολύ γερή υπόθεση με το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθούσε τα τηλέφωνά μου τον Οκτώβριο, μόλις πριν από τις εκλογές!»

I'd bet a good lawyer could make a great case out of the fact that President Obama was tapping my phones in October, just prior to Election!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 Μαρτίου 2017


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!